Решават на 4 май кога се подновява първенството

Чакат и ген. Мутафчийски за мнение

Решават на 4 май кога се подновява първенството | StandartNews.com

Ключова среща, на която ще се обсъжда рестартирането на тренировките на българските клубове с последващо подновяване на шампионата ще се проведе в понеделник, съобщава dsport. На нея ще присъстват представители на БФС, Медицинската комисия към БФС и Националния оперативен щаб.

Очаква се главните действащи лица в разговорите да бъдат именно представителите на медицинската комисия към БФС, която се оглавява от д-р Михаил Илиев и в състава и влизат водещи спортни лекари в България. Те ще обсъждат с Националния оперативен щаб вариантите, при които да бъде позволено на футболните клубове да подновят тренировките под някаква форма, а също така ще се очертае евентуален план за подновяване на шампионата.

Реално тази среща се очертава да бъде от съществено значение за бъдещето на българския футбол. До момента основните дискусии се водиха на ниво БФС и клубовете, но сега в "играта" ще влязат и медицинските лица.

Очаква се Медицинската комисия към БФС да изготви подробен протокол, който да спазват клубовете и който да е задължителен при евентуалното подновяване на шампионата.

Едва след срещата с щаба ще се стартират нови сондажи в БФС и те ще зависят изцяло от резултатите от дискусията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай