Red Bull първи и втори в Бахрейн

“Биковете” не са печелили на пистата от 10 години

Red Bull първи и втори в Бахрейн | StandartNews.com

Първото състезание за F1 тази година беше в Бахрейн. Безапелационният победител в него е нидерландецът Макс Верстапен, който се състезава за тийм Red Bull. На почетната стълбичка се качиха на второ място и състезателят от Мексико и негов съотборник Серхио Перес, както и на трето Фернандо Алонсо, испснецът от Астън Мартин. Между първия и втория разликата е 11.987 секунди

За “биковете” на тази писта, не беше печелено първо място от 10 години. Тогава победител е бил Себастиян Фетел.

Серхио загуби втората си позиция на самия старт от пилота на Ферари, с френски произход-Шарл Льоклер, но “червеният звяр” не успя да финишира състезанието, като в 41 обиколка задвижващата му система отказа  и така мексиканецът си възвърна поста.

След като Льоклер отпадна, Фернандо Алонсо успя да се добере до третото място. Пилотът на Астън Мартин стартира 5ти, след това изгуби две позиции, но показа майсторско шофиране и така стана трети. Той изпревари Джордж Ръсел, Люиз Хамилтън и Карлос Сайнц, като последният той отвя в 45-тата обиколка.

Четвърти завърши испанецът Карлос Сайнц – младши от Ферари, на пета позиция беше Хамилтън,а Строл взе шестото място след дълга битка с Ръсъл.

 Испанецът от Ферари завърши четвърти, пети се нареди Хамилтън, а Строл спечели дълга и изтощителна битка с Ръсъл за шестата позиция.

"Човек никога не знае какво ще се случи в състезанието. Tолкова съм щастлив, че най-накрая спечелих тук, в Бахрейн. Големи благодарности на отбора", изказа се Верстапен след големия успех на Бахрейн

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай