"Реал" клекна, плаща Е120 млн. за Бейл

"Тотнъм" договори Солдадо, пробва се за испански национал

"Реал" клекна, плаща Е120 млн. за Бейл | StandartNews.com

"Реал" (Мадрид) и "Тотнъм" стигнаха до споразумение за цената на Гарет Бейл. По настояване на англичаните двете страни са си стиснали ръцете на 120 млн. евро, гръмна испанският в. "АС". "Дейли Мейл" също твърди, че договорка има, но за 99 млн. И в двата случая ако трансферът бъде финализиран Бейл ще стане най-скъпият футболист в историята. В момента рекорда се държи от Кристиан Роналдо, който през 2009 г. бе продаден на "кралския клуб" от "Манчестър Юн" за почти 94 млн. евро.

Треньорът на "Реал" Карло Анчелоти потвърди, че се водят преговори. "Трудно е да коментирам Бейл, защото в момента той не е наш играч. Вярвам, че клубът търси решение, затова нека изчакаме. Нямам навика да говоря за футболисти, които не са в моя отбора, и не е правилно да го правя", коментира италианецът.

Междувременно "Тотнъм" договори Роберто Солдадо от "Валенсия". "Шпорите" ще платят 30 млн. евро, колкото е клаузата за откупуване на играча. Президентът на испанците Амадео Салво се беше запънал като магаре на мост, че няма да пусне Солдадо за по-малко от въпросната сума. "Постигнахме споразумение с "Тотнъм" за трансфера на Солдадо. Появи се обаче проблем с неговите агенти и той няма да напусне клуба, докато не го разрешим", коментира Салво пред испански медии.

Следващата цел на мениджъра Андре Валаш-Боаш е испанският младежки национал Алвало Мората от "Реал" (Мадрид).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай