Равенство във Вечното дерби! Има ли недоволни

ЦСКА и Левски завършиха 1:1 на националния стадион

Равенство във Вечното дерби! Има ли недоволни | StandartNews.com

ЦСКА и Левски завършиха наравно - 1:1, в поредното издание на Вечното дерби. Мачът бе наблюдаван от над 25 000 зрители на националния стадион "Васил Левски". И двата отбора могат и да са доволни, и да се недоволни от точката, но равенството е спрааведливо.

Така бе прекъсната и серия от 5 поредни победи на ЦСКА в шампионата.

Дюкенс Назон вкара гол в 17-ата минута, след като пресира противниковия вратар, но попадението бе отменено заради засада, потвърдена при повторенията.

Интересът от страна на феновете пък е изключително сериозен - след 30 минути игра хора все още продължаваха да влизат на трибуните на националния стадион.

Шанс за "Левски" в 33-ата минута. Кристиан Димитров свали топката с глава към Андриан Краев, а Бусато спаси от едва метър изстрел на капитана на "Левски".

Гол за Левски! Три минути преди почивката сините нанесоха своя удар. Цунами центрира от лявото крило, а Роналдо надскочи защитата на ЦСКА и с точен удар с глава откри резултата - 1:0, докато сънародника му Уелтон лежеше в наказателното поле. 

ЦСКА доминираше през по-голямата част от първото полувреме, но пък Левски бе по- активен в края му и се оттегли на почивката с един гол аванс.

Ответен удар! Четири минути след подновяването на играга Линдсет майсторски от неголям ъгъл изравни - 1:1. Дойде ред и на червената радост в дербито.

Двата отбора пропуснаха по една добра възможност - Левски чрез Краев със силен удар отдалеч в 66-та минута и две минути по-късно от Назон за ЦСКА, след неточен удар в близост до Андреев.

След това и най-силният играч за Левски в мача Уелтън стреля неточно към вратата на Бусато.

Мачът бе динамичен, като имаше интересни положения и пред двете врати, но равенството се запазваше до момента.

В добавеното време Андреев хвана шут на Фаетон, а Бусато - на Роналдо. 

След равенството, ЦСКА е трети с 25 точки, а Левски е на четвърта позиция с 23 точки. Лидер преди останалите мачове е Локомотив Пд с 29 точки.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай