Радо Янков избухна в Русия

Сноубордистът ни с отлично каране

Радо Янков избухна в Русия | StandartNews.com

Още във втория си старт за Световната купа Радо Янков показа на цял свят, че този сезон силата пак ще е с него. В Баной (Русия) днес се проведе и паралелния гигантски слалом за СК. Българският колос зае престижното четвърто място.
В квалификациите Янков бе 14-и и на осминафинала излезе срещу световния шампион Дмитрий Логинов (Рус). Независимо, че кара по по-слабото синьо трасе Радо спечели и продължи на четвъртфиналите. Там срещу него застана Александър Пайер (Ав). Този път по синьото трасе Янков също бе безапелационен и надви с 0,13 сек съперника си. На полуфинала срещу него застана Марко Феличети (Ит). Асът ни и този път кара по червеното трасе и само 0,19 сек не му стигнаха да е на финал. За мястото на подиума Радо трябваше да кара срещу 4-кратния световен шампион Бенямин Карл (Ав), като този път обаче той можеше да избира трасе. По синьото Янков стартира перфектно, но 2 неравности му попречиха да мине по най-добрата линия до финала и така остана четвърти в крайното класиране. Победител стана Роналд Фишналер. 
За последно Радо бе в топ 4 преди 2 сезона, когато бе финалист в единия от стартовете в Банско.
"Много съм радостен от този успех. Проведохме отличен лагер преди този старт в Швеция. Целта ни е да съхраним спортната му форма през целия сезон. Радо е готов за един дълъг и изтощителен сезон, коментира неговия треньор Георги Атанасов - Джоко, който коментира състезанието от студиото на БНТ. Джоко не пътува с Радо за Русия, защото му на 3 декември му се роди втората дъщеря Лора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай