Пускат зрители на мачовете в Русия

Публиката няма да не е повече от 10% от капацитета на стадионите

Пускат зрители на мачовете в Русия | StandartNews.com

Зрители ще могат да гледат наживо мачове от руското футболно първенство. Според съобщението от Руския футболен съюз зрителите на трибуните не трябва да са повече от 10 процента от капацитета на стадиона. Първенството в Русия ще рестартира на 21 юни.

"Като част от рестарта на първенството, RFU и RPL разработиха регламент относно възобновяването на тренировъчния процес и провеждането на официални мачове. Основните разпоредби на регламента включват следното: редовна диагностика на персонала, играчите и реферите, засилени хигиенни мерки, редовна дезинфекция, поддържане на дистанция между играчите и персонала, редовен инструктаж за правилното поведение преди, по време и след тренировки и мачове, зониране на стадиона (спортна зона, трибуни и външната зона), социална дистанция при поздрав на клуба за гости. Наредбата изисква ежедневен медицински преглед ", се казва в изявлението.

"RFU проведе страхотна съвместна работа, включително с Министерството на спорта и Роспотребнадзор. Роспотребнадзор също се съгласи за възможността за провеждане на мачове с зрители. Клубовете на RPL също взеха тази инициатива. В началния етап 10% от зрителите ще бъдат допуснати до стадионите, това е сигурен брой фенове при спазване на всички предпазни мерки “, се казва в доклада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай