Пулеви въртяха волан с ръкавици

Пулеви въртяха волан с ръкавици | StandartNews.com

Когато бяхме деца бръмчахме като камиончета, разкри Кубрат

Уникално шоу направиха на летище "Лесново" най-големите на ринга - Кубрат и Тервел Пулеви. Братята демонстрираха как се кара камион Volvo FM по слалом трасе, надянали боксови ръкавици. Двамата маневрираха между конусите напред и назад, поддържайки скорост, въпреки че не са професионални шофьори и с предизвикателството да нямат захват на волана. Пулеви показаха изключителната прецизност и стабилност, но признаха че са направили по една-две тренировки. Спомниха си и детството. "Когато бяхме малки обикаляхме с една чиния в стаята и бръмчахме като камиончета", разкри Кобрата. "Като всички момчета често гледахме строежите и големите машини там как маневрират и как се движат. Беше ни забавно", призна Тервел. Пулеви споделиха, че са приели предизвикателството на Volvo Trucks, защото като истински мъже харесват мощните коли. "Също като на ринга тук се изискват концентрация, бърза реакция и добра подготовка, а ние доказахме, че ги имаме", категорични са братята. Те предоставиха и специалната награда – боксови ръкавици с техни автографи, за победителите в състезанието за майсторско маневриране, което е част от програмата на камионджийския фест.

Тервел: Вярвам в брат си

Тервел Пулев също сподели какво мисли за предстоящата среща на Кобрата с Владимир Кличко. "В никакъв случай не очаквам лек мач. През последните години няма кой да победи украинеца, но да не забравяме какво притежаваме ние. Кубрат реално е най-добрият претендент за титлата на Влад. И не го казвам, защото е мой брат. Вярвам в него. Ще го подкрепяме. Той също си вярва. Пулев няма да бъде стандартният претендент", заяви Тервел. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон каза, че близките на Кобрата го мотивират и го насърчават. "Когато дори малко ти е трудно винаги имаш нужда човекът до теб да ти каже "Давай, ти си най-добрия. Да си повярваш пак и да продължиш". Кличко се опитваше да избегне мача с всякакви средства, и тогава обиждаше Кубрат. Когато видя, че е притиснат до стената и няма как двубоя да не се случи, каза реално какво мисли за него", обясни Тервел.

Кобрата: Кличко ще разбере кои са българите и кой съм аз

Търгът за мач между Владимир Кличко и Кубрат Пулев ще се проведе на 17 юни в Ню Йорк. В двубоя ще бъдат заложени всичките титли на украинеца. Представители на двете страни ще предложат сума, която са готови да платят за организирането на мача. Парите ще отидат за хонорари на двамата боксьори. Милионите ще се разпрделят в съотношение 80 на 20 в полза на Кличко. Очаква се търгът да бъде спечелен с наддаване между 4 и 6 млн. долара. Засега сигурни участници са компаниите "Зауерланд Ивентс" и "К-2 Промоушънс". Има възможност в пазарлъка да се включи и някой от американските промоутъри. Вчера Кобрата коментира новините около предстоящия мач.

- Кубрат, може ли потвърдим, че през септември ще се състои мача ти с Кличко?

- Да. Датата не се знае, но през септември месец ще има двубой за световната титла.

- Обявиха, на 17 юни предстои търг. Това вярно ли е?

- Да. Пак очаквам някакви несигурни игри, но ще видим.

- Имаш ли предпочитания къде да бъде двубоя?

- Аз не веднъж казах, че най-важното е да съм добре подготвен, да се чувствам добре. Да благодаря на Господ и да се моля да ми даде здраве дотогава. Мисля, че при една подготовка ще докажем кои са българите и кой съм аз.

- А изненада ли те, че Кличко изведнъж смени песента. Преди говореше, че си неопитен боец, а сега е респектиран от кариерата ти на аматьор?

- Това е типично за Владимир, но всеки скача според тоягата. Той лавира. Постоянно говори онова, което на него му е удобно. Но много добре знае кой съм, знае какво мога и какви са качествата ми. Те са голям екип. Голяма империя. Мисля обаче, че българската енергия е много силна, така че няма да може да се справи с мен.

- Как приемаш всичките тези дискусии около наградния фонд и как ще бъде разпределен той?

- Не само приказките около парите, но и останалите задкулисия доста изнервят и допринасят за неспокойствието ми. Важно е да има мач и аз да победя. Финансовата страна не е толкова важна за мен.

- Кога започва същинската ти подготовка?

- Вече тренирам. Върнах се скоро от Германия. След няколко дни заминавам пак. Може би ще ходя и на Белмекен с няколко спаринг партньори, защото имаме уникална високопланинска база. Тук ще се подготвя отлично.

- Верни ли са информациите, че наградния фонд може да достигне 20 млн. долара или е нереално?

- В професионалния бокс няма такава дума. Всичко е реално. Тежката категория неведнъж е доказвала, че може да стигне и до по-големи суми.

- А имаш ли информация дали има бизнесмени заинтересовани от мача?

- Това няма да коментирам.

- В началото на професионалната ти кариера беше казал, че мечтаеш един ден да се биеш с Кличко. Това сега е почти факт. Каква е следващата ти амбиция?

- Нека първата ми мечта стане реалност. Нека да мине двубоя и ще говорим за бъдещето ми. Не е важно, че вече има мач с Владимр Кличко и че срещата е налице, защото много хора ми честитят. За мен е важно да победя. Чак тогава мога да приема честитки и мога да кажа, че сме направили нещо. Само участието за мен не е цел.

- Много пъти си гледал Кличко. Какво ще бъде най-трудното срещу него?

- Много са нещата. Всичко ще се види на ринга. Лесно няма никъде. Владимир е малко по-висок от мен, което изобщо не ме притеснява. Още веднъж ще кажа, че важното е как ще се подготвя.

- Върху какво най-много ще наблегнеш в подготовката си?

- На кондиционните тренировки. Трябва да съм максимално издръжлив на всичко и на всякакви атмосферни условия.

- Реално за колко пояса ще се боксирате - за един или повече ще постави той на масата?

- Зависи какво каже нашия щаб. Аз лично искам да съм претендент за всичките т.е. той ще заложи абсолютно всички пояси.

- А склонен ли е той на това?

- Няма как. Аз съм официален претендент за световната титла на IBF и съм в правото да претендирам за всички пояси, специално за този мач.

- Колко време Владимир не се e справял със сериозен противник реално?

- Виталий, който сега отиде в политиката, се изправяше с по-сериозните противници, защитаваше титлите. Последният сериозен противник на Владимир бе Александър Поветкин. Тогава показа, че е подготвен тактически. Натискаше през цялото време. Пред мен няма да му се отдаде тази възможност, защото все пак аз съм от България и имам една добра школовка. Дори и в борбата имам приятели, ще ме подготвят, ще се борим, няма проблем. (Смее се). Не ме притеснява нищо. Важното е аз да се представя добре и след мача да съм доволен от себе си. Дори и да ме ощетят, каквото и да се случи, какъвто и да е развоят на двубоя, важното е аз да съм удовлетворен от себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай