Пътят на българските спортни звезди към олимпиадата в Париж

Новата документална поредица стартира по b1b-box и TV1 на 30 януари

Пътят на българските спортни звезди към олимпиадата в Париж | StandartNews.com
  • Нова поредица документални филми за пътя на българските спортни звезди към олимпиадата в Париж стартира по b1b-box и TV1

„Звездите на бъдещето“ е нова поредица от документални филми, която проследява подготовката на младите български спортисти с най-висок потенциал за злато в лятната олимпиада в Париж. Продукцията от 12 епизода стартира на 30 януари от 10:00 часа в програмите на двете телевизии – спортната b1b-box и политематичната TV1. Сериите са обединени под името “Звездите на бъдещето”. Епизодите ще бъдат излъчвани всяка последна неделя от месеца.

Филмовата поредица е част от инициативата на „Булсатком“ за подкрепа на родния спорт. С качественото си видео съдържание, проектът има за цел да помогне за създаването на устойчива и работеща екосистема, която да изведе родния спорт от стадий на оцеляване до етап на успешно развитие. Пример за подобна промяна е и самият телевизионен доставчик, който премина през успешна историческа и бизнес трансформация.

 

 „Спортът като зрелище е източник на развлечение и емоции,  още от хилядолетия. Увеличавайки разпознаваемостта на нашите млади таланти, създаваме развлекателен телевизионен продукт. Целта е да увеличим подкрепата и отново да предизвикаме интереса на българите към нашите спортни звезди, което пък ще съживи цялата екосистема.“, сподели генералния директор на компанията Станислав Георгиев.

“Звездите на бъдещето” е трибуната на българския спортен пулс. Поредицата, продуцирана от „Съркъл Медия“, има претенцията да мине отвъд стандартното биографично разказване на истории на известни спортни личности у нас. Вместо това фокусът ще бъде разказването на съдбите, премеждията и успехите на бъдещи или утвърдени вече спортни звезди, пречупен през наглед малки, но критично важни факти и събития, водещи ги до крайната цел. 

“Трудно мога да си представя по-голямо вдъхновение в живота от тежкия път на изпитания, водещ към крайния успех. В България много хора носят етикета „звезда“, но с каква стойност? Ние, заедно с партньора ни Булсатком, искаме да покаже каква огромна стойност за цялото ни общество се крие в труда на страхотните български спортисти ”, сподели собственикът на „Съркъл Медия“ Иван Петров. 

Първият филм от поредицата носи името “138”. Той разказва за опита на колоездача Мартин Попов да подобри рекорда за 1-часово каране на открит колодрум. Попов се изправя срещу постижението на Йордан Пенчев от 1980 година, поставен на Софийския колодрум. В края на лятото на 2021 година Мартин се опитва да подобри времето на Пенчев на същата писта, въпреки влошилото се състояние на трасето за последните над 40 години. Дали ще успее с това изключително предизвикателство? 

В следващите месеци поредицата ще представи историите на европейската шампионка за девойки в художествената гимнастика Стиляна Николова, бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова, тенисистът Димитър Кузманов и други вдъхновяващи родни спортисти. 

Гледайте премиерата на “138” на 30 януари, от 10:00 сутринта, само по телевизиите  b1b-box и TV-1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай