Първи успех за България на Евроволей

През втората част играта отново бе равностойна и резултатът бе изравняван няколко пъти в началото

Първи успех за България на Евроволей | StandartNews.com

България записа първа победа в група В на европейското първенство по волейбол, на което освен нашата страна домакини са Италия, Северна Македония и Израел, информира БТА. След като допуснаха загуба в първата си среща срещу Испания с 1:3 гейма, днес националите ни надделяха над Финландия с 3:1 гейма.

Пламен Константинов направи една промяна в стартовата шестица на отбора и на мястото на Светослав Гоцев срещата започна Николай Колев. Стартовият състав на България бе Мартин Атанасов, Николай Колев, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов, Денис Карягин и либеро Теодор Салпаров и Симеон Добрев.

Срещата започна равностойно с три изравнявания на резултата, след което финландците се възползваха от грешки на националите ни и поведоха с 5:3, а после и със 7:4, но българите изравниха при 8:8. Скандинавците отново успяха да поведат с 2 точки, но резултатът бе изравнен при 11:11. До края на гейма последваха 13 изравнявания на резултата, като и двата отбора пропиляха по един геймбол, преди България да затвори първата част с 28:26 чрез Денис Карягин.

През втората част играта отново бе равностойна и резултатът бе изравняван няколко пъти в началото. След 5:5 символичните домакини поведоха с 8:6, но националите ни веднага изравниха. Последва още едно изравняване, след което финландците поведоха с 3 точки при 13:10. Скандинавците поддържаха преднината си, но подкрепяни от родната публика националите ни изравниха при 20:20. Последваха още пет изравнявания, при които двата отбора отново пропиляха по един геймбол, но с отлична блокада на Александър Николов България успя да вземе и втория гейм с 27:25.

В началото на третата част символичните домакини започнаха по-убедително и поведоха последователно с 3:0 и 6:2, което принуди Пламен Константинов да вземе прекъсване. Националите ни се опитаха да стопят изоставането си, но скандинавците поддържаха преднина от 2-3 точки. След няколко грешки на България Финландия успя да поведе с 5 точки при 16:11 и Пламен Константинов взе ново прекъсване. Националите ни обаче така и не успяха да намерят играта си, продължиха да допускат много грешки и това позволи на бойките финландци да вземат безапелационно третата част с 25:15.

Националите ни започнаха много добре четвъртия гейм. След като поведоха с 2:0, след 3:2 в полза на България, момчетата на селекционера Пламен Константинов реализираха 4 поредни точки и дръпнаха със 7:2. Малко по-късно след точка от начален удар на Цветан Соколов националите ни поведоха с 6 точки при 11:5. България продължи с добрата си игра и постепенно увеличаваше аванса си, който бе 7 точки при 14:7 и 8 точки при 16:8. До края на гейма България не срещна никакви проблеми и го спечели с 25:16 и съответно мача с 3:1.

До момента Финландия (2 мача), Испания (1 мач), Словения (1 мач), България (2 мача) и Украйна (2 мача) имат по една победа, докато Украйна е с 2 загуби. По едно поражение имат Финландия и България.

Срещите в групата продължават утре. От 17:30 часа играят Финландия и Словения, а от 20:30 часа е двубоят между Хърватия и Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай