Прокурор подхваща руския футбол

Депутат от Думата поиска проверка на договора на италианеца Фабио Капело

Прокурор подхваща руския футбол | StandartNews.com

Москва. Депутат от руската Дума поиска прокуратурата да разследва местния футболен съюз. Игор Лебедев твърди, че РФС е надхвърлил бюджета си и настоява финансите да бъдат щателно проверени. Според него, е било обърнато прекалено голямо внимание на чуждестранните селекционери на националния отбор, вместо да се инвестира в най-долните нива на футбола. Лебедев иска властите да проверят договорите на селекционера Фабио Капело и на бившия шеф на РФС Сергей Фурсенко.

"Диспропорцията между похарчените пари за наемането на чужди треньори за националния отбор и инвестициите в масовия футбол в Русия са доста очевидни", сподели Лебедев пред агенция Ройтерс. "РФС потъпка собствените си правила с взимането на подозрителни решения и хвърлянето на десетки милиони рубли от държавния бюджет на вятъра", добави той.

РФС беше остро критикуван от местните медии след провала на националния отбор на Евро 2012, където тимът, воден тогава от Дик Адвокаат, не премина груповата фаза. Фурсенко, който е считан за близък приятел с президента на страната Владимир Путин, нае Адвокаат, но напусна след фиаското в Полша и Украйна. Твърди се, че годишната заплата на холандеца е била 9,26 млн. долара. Миналия месец РФС назначи Капело за селекционер. Италианецът ще прибира по 12,4 млн. долара на година, макар дефицитът на съюза да е близо 30 млн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай