Продължава софийската битка на Kamenitza Фен Купа

Продължава софийската битка на Kamenitza Фен Купа  | StandartNews.com

София. Софийската битка за посещение на мач на бразилския национален тим на митичния стадион „Маракана" продължава с пълна сила на стадион „Академик" (4-ти км). Емоциите по терените на Kamenitza Фен Купа както винаги са на ниво, а участниците са решени на всичко, в рамките на спортсменската игра, за да се класират за Националните финали и да се приближат с още една крачка към мечтаното пътуване до Рио де Жанейро.

Сред участващите отбори се открояват имената на добре познати миналогодишни Национални и Регионални шампиони и дори на тимове, които не са пропускали нито едно от изданията на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

Националните шампиони на Фен Купа за 2008 г. „Клетката"(София), неоспоримо доказаха, че футболното им величие не е просто избледняващ спомен. Те са твърдо решени точно пет години, след като вдигнаха Националната Фен Купа отново да стигнат до финала, а с малко късмет и до Маракана. Въпреки че загубиха първия си мач с 0:1, те успяха да отбележат победа във втория с 2:1 и сега тръпнат в очакване на последното си дерби от груповата фаза.

Друг отбор заслужаващ внимание са „НДП Стрелците" (София), които също имат записана една Регионална Фен Купа в автобиографията си. Както подхожда на името им, те се изявиха като изключително точни „стрелци" и разгромиха първите си противници с 4:1 и 7:2.

Със силни аплодисменти беше посрещнат и тима на „Мургаш Сеславци", който няма пропуснато участие във всичките 12 издания на Фен Купа. Въпреки че не са вдигали Националната или дори Регионалната Фен Купа, момчетата от „Мургаш" притежават завиден спортен дух и неизчерпаем ентусиазъм. Най-сериозният опонент на „Мургаш" беше тимът „Джовани"(София), който е дебютант в редиците на Kamenitza Фен Купа. В състава на отбора участват бившият футболист на „Спартак"(Плевен) Емилиян Иванов, ветеранът от ЦСКА и „Миньор" (Перник) Станислав Руменов и Георги Вутков, чиято кариера е протекла в „Балкан"(Ботевград) и „Родопа"(Смолян).

Бразилската футболна фиеста на столичната Kamenitza Фен Купа продължава и днес. Новите регионални шампиони на София и областта ще станат известни по време на официалната церемония по награждаване, която ще се проведе в 19:00 ч, веднага след финалния мач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай