Президентът на БФЛА ще представи българската кандидатура за Евро 2014

Президентът на БФЛА ще представи българската кандидатура за Евро 2014 | StandartNews.com

София. Президентът на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов ще представи на 4 май пред Съвета на Европейската атлетика (ЕА) кандидатурата на Самоков за домакинство на Европейското първенство по крос кънтри през 2014-а. На заседанието в Берлин ще бъдат определени и домакините на европейските първенства през 2015-а за юноши и девойки, и младежи и девойки до 23 г.

В немската столица Карамаринов ще участва от 3 до 5 май и в редовното заседание на Съвета на ЕА, на който е член. За представяне на българската кандидатура за Берлин на 3 май заминават Владимир Георгиев, кмет на Самоков, Славейко Гергинов, председател на КЛА „Рилски спортист" (Самоков), Костадин Чифлиджанов, главен треньор в КЛА „Рилски спортист" (Самоков), Галя Пухалева, международен секретар на БФЛА и Антон Бонов, координатор в БФЛА.

Решението на Съвета на ЕА за домакин на Евро 2014 по крос кънтри ще бъде взето по-късно на 4 май. През 2013-а България ще приеме две значими състезания от календара на ЕА. На 8 юни Правец ще е домакин на евроепейската купа на 10 000 м, а на 6 юли приема европейското първенство по планинско бягане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай