Премиършип се доиграва само при гарантирана сигурност

Това е решението на футболните клубове в страната и ръководството на лигата.

Премиършип се доиграва само при гарантирана сигурност | StandartNews.com

Сезонът в английската Висша лига ще бъде доигран единствено, ако може да се гарантира сигурността на хората в условия на пандемията, причинена от коронавируса. До такова решение стигнаха футболните клубове в страната и ръководството на лигата.

Преди седмица Висшата лига реши да отложи всички срещи до 30 април включително, но сега мерките се удължават, без да се посочва крайна дата.

Това е напълно очаквано с оглед на факта, че няма още яснота кога ще започне затихването на епидемията.

Освен това клубовете са се ангажирали да проведат консултации със своите играчи за възможно намаляване на заплатите с общо 30% от годишните възнаграждения.

"Желанието на всички във Висшата лига е мачове да има възможно най-скоро, но сме наясно, че здравето е на първо място. Това ще се случи само когато имаме пълна подкрепа от правителството, клубовете и всички останали заинтересовани страни", коментираха представители на Висшата лига.

"След консултация с Министерството на дигиталните услуги, култура, медии и спорт Висшата лига незабавно дарява 20 милиона лири в подкрепа на NHS, общности, семейства и уязвими групи по време на пандемията COVID-19", добавят от лигата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай