Премиерът закрива футбола в Италия

Премиерът закрива футбола в Италия | StandartNews.com

Бандити управляват клубовете, скочи Ренци

Министър-председателят на Италия Матео Ренци заяви, че му е писнало и иска футболът в Италия да бъде закрит. Той изрази тази позиция след поредния скандал с "черно тото", който разтресе Апенините. Премиерът предложи и пълна чистка във футболната федерация. "Отвратен съм от случващото се. Футболът добавя имидж на страната ни от години. В последно време стават скандали, които ни оставят без думи.

Сега е моментът да променим изцяло системата. Писна ми. Може би е по-добре да се сложи край на всичко", отсече политикът. "Достатъчно вече съмнителни герои са управлявали футбола", заяви Ренци. Все пак той предложи всички политически сили заедно с общински кметове от цялата страна да се съберат на кръгла маса, за да се обсъдят мерките, които трябва да се предприемат. Министърът не пропусна и да се пошегува със своя любим тим - "Фиорентина". Преди 1/2 финалния мач за Купата на Италия той призна за получен СМС от треньора на "Ювентус" Масимилиано Алегри. "Много сме мотивирани за победа", гласи съобщението. "Помислих си, че той е дяволски прав", каза премиерът. Ренци каза, че няма да представлява правителството на Италия на финала за Шампионска лига.

"Пожелавам успех на "Ювентус", но за фен на "Фиорентина" като мен, това не е редно", изцепи се той. Междувременно антимафиотите от Катандзаро обявиха, че зад цялата схема стоят групировки от Сърбия, Малта и Албания. Те инвестират пари с неясен произход в залози за долните дивизии на Ботуша. "Както е известно, в Италия няма ограничения на залозите. Още откакто "Лега Про" и "Серия D" влезнаха в букмейкърските сайтове, беше ясно, че ще се случи нещо подобно", заяви член на Катандзаро - Винченцо Ломбардо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай