Премиер на Белгия рови парите в ЦСКА

Премиер на Белгия рови парите в ЦСКА | StandartNews.com

София. Повече от сериозен човек се зае с бакиите на ЦСКА. Бившият премиер на Белгия Жан-Люк Деаен ще гледа финансите на "червените" и ще препоръча наказание, ако намери нередности.

Политикът, сега шеф на най-голямата белгийска банка "Дексия", е шеф на комисията за финансов контрол към УЕФА, която обяви, че 23 клуба, участващи в турнирите, ще бъдат с временно блокирани наградни фондове. Причината - те са в процес на разследване. Сред заподозрените е и нашият ЦСКА. Проверяващите от УЕФА идват днес в София.

"Като част от първите мерки по прилагането на финансовия феърплей и новите правила за лицензиране клубовете, участници в европейските клубни турнири през сезон 2012/13, трябваше да предоставят информация относно статуса на всички дължими от тях суми към 30 юни 2012 година. Вследствие на последната среща на Комисията за финансов контрол през август 2012 година същата определи, че важни пресрочени плащания към други клубове и служители или държавни институции има в 23 клуба", пише УЕФА и изброява тимовете, "В следствие от това Комисията за финансов контрол ще продължи своите разследвания и ще изиска тези 23 клуба да предоставят обновена информация за състоянието си към 30 септември 2012 година. Консервативната мярка ще остане в сила докато балансите на клубовете не бъдат изчистени изцяло, или не бъде взето финално решение от страна на Комисията".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай