Прекратиха състезанието от Ф2 в Сочи заради катастрофа

Китаец печели след само 6 обиколки, Мик Шумахер е трети

Прекратиха състезанието от Ф2 в Сочи заради катастрофа | StandartNews.com

Второто състезание от календара ва Формула 2 в Сочи, което бе спряно от червени знамена поради тежка катастрофа, няма да бъде възобновено. Това съобщава пресслужбата на състезанието.

В шестата обиколка на състезанието италианецът Лука Гиото (Hitech GP) и британецът Джейк Ейткен (Campos) се сблъскаха в началото на един от левите завои. В резултат на инцидента и двата автомобила се блъснаха в предпазните заграждения и сериозно ги повредиха. В същото време колата на Джото се запали, но за щастие нито един от пилотите не е ранен.

За победител в надпреварата бе обявен временния лидер Джоу Гуаню (Кит) от UNI-Virtuosi, второто място зае руснакът Никита Мазепин от Hitech GP, а третото - Мик Шумахер (Према), син на седемкратния шампион на Формула 1 Михаел Шумахер, който спечели първото състезание на етапа в събота.

от 14,10 ч днес на същата писта ще се проведе и Гран при на Русия във Формула 1. Диема спорт ще го излъчи директно.

Пилотът на руската програма за развитие на автомобилния спорт SMP Racing ("SMP racing") Робърт Шварцман, играещ за отбора на Prema, зае 10-то място, Артем Маркелов от BWT HWA Racelab ("Bi-double-ti h-double-ey-riselab") - 12 ти.

Следващият кръг от Формула 2 ще се проведе в Бахрейн от 27 до 29 ноември.

фото ТАСС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай