Порой за старта на Жекова

Баща й Виктор поръчва спешно палатка и чадъри

Порой за старта на Жекова | StandartNews.com

Сочи. Крайно неблагоприятната метеорологична прогноза изправи на нокти всички спортисти и треньори, които имат стартове в Сочи и планините през уикенда. Най-голямата ни надежда за силно представяне на игрите Сани Жекова стартира в неделя в сноубордкроса. От организационния комитет пък обявиха, че заради топлото време започват да ползват запасите от сняг.

 

Очакванията са още от четвъртък да завали лек дъжд, който ще се усили в петък. В събота вероятността от дъжд е 90%, а в неделя почти 100. При това прогнозите са за порой до 1800 метра надморска височина, който ще преминава в суграшица и сняг над 2000 м. Това принуждава по-предвидливите да се подготвят за тези неприятни условия още от сега. Заради лошите прогнози Виктор Жеков, баща на Сани, поръча в офиса на българската делегация да им осигурят за неделя два чадъра, под които при очертаващото се лошо време да прави на завет бордовете.

 

Виктор носи със себе си минипалатка, но се съмнява, че организаторите ще му позволят да я опъне на старта и за това приготвя от сега чадъри. По принцип при подобни условия Международната федерация по ски (ФИС) позволява малко пространство, където на сухо всеки да се подготви за старта, но тук, на Олимпиадата, разпоредбите са по-строги. Всички в сноуборда се молят прогнозите на синоптиците да не се сбъднат, защото още си спомнят кишавицата, мъглите и дъждовете, които ги измъчиха и ги изпоконтузиха на предишната Олимпиада във Ванкувър.

 

Звездата ни Александра Жекова продължава интензивно да тренира. Когато не е на борд, тя поддържа форма във фитнеса и чака с нетърпение да отворят вече коригираното, окончателно подредено и обезопасено трасе за свободните тренировки, които ще са в четвъртък и петък. Като завършен професионалист Сани, както и другите големи звезди отказаха да са тестери на трасето. Причината е, че ако има пропуск и нещо не е наред, тестващият може да се пребие фатално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай