Поляк оцеля след 10 м полет на Евро 2016

Поляк оцеля след 10 м полет на Евро 2016 | StandartNews.com

Твърдението, че пияните и Господ ги пази, се потвърди в Париж. Полски фен оцеля невредим, след като падна от 10 метра на пистата на стадион "Парк де Пренс" в началото на мача между Германия и Полша. Комшиите извъртяха миролюбиво реми. Според медиите в родината му, запалянкото дори е догледал мача. Той не е бил откаран в болница, а се свестил, след като му била оказана помощ на място. Сънародниците му изпаднаха в екстаз от равенството. "Това е най-хубавата нула в живота ми", заяви нападателят Роберт Левандовски. Същото ревнаха в един глас и медиите във Варшава. Срещата опразни двете съседни страни. Тя събра пред екраните 12 млн. поляци, както и 27 млн. германци. В доста градове в Полша и Германия пък феновете предпочетоха да гледат двубоя на открито във фен зони с големи екрани.

"Не се страхувахме и затова се представихме на ниво", отсече Михал Паздан, който запалянковците в страната предложиха за нов министър на отбраната. "Два пъти виждах топката в мрежата им, но не се получи", ядосваше се Камил Гросицки. Снимката на Мануел Нойер, който хвърля гневно ръкавиците си, пък се превърна в хит. "Това нещо не се вижда всеки ден, а е толкова хубаво", радваха се поляци. "Това 0:0 може да се окаже много добър резултат в бъдеще", заяви защитникът на Германия Жером Боатенг. Опитите му, както и тези на Йоаким Льов и останалите играчи да се защитят, бяха сринати в родината им.

"Ако центрирах като Месут Йозил, щях да съм приключил с футбола на 15 години", написа на страницата си в "Туитър" Марио Баслер. Оли Кан и Михаел Балак също оплюха играчите. "На този отбор му липсват личности и характер. Разбирам, че момчетата искат да играят красив футбол, но не е ли по-важно първо да се научат да печелят", заяви възпитаникът на училище "Георги Димитров" Балак. Кан пък си хареса за мишена Марио Гомес. "Мислех, че нещо ще се промени с неговото влизане в игра, но нищо не стана. Пълна нула! Не си намери място нито в центъра, нито вляво или дясно. Освен това стилът му не пасва на този, който играят останалите", отсече бившият вратар на националния отбор. Медиите също разкъсаха отбора. "Полша занули Йоги", написа "Билд". "Световни шампиони само във въображението", допълни в този тон "Ди Велт".

В Испания обаче се усъмниха в действията на двата отбора. "Милик бе подписал пакт за ненападение с Германия", отсече "Марка" за непростимите пропуски на нападателя. А италианците взеха германците за мезе. "Жалко, германците получиха помилване от Полша. Явно се вижда, че този отбор вече е в своя залез", отчете "Газета дело спорт".

Вратарят Шчесни пък сложи край на спекулациите кой ще пази срещу Украйна. Той публикува снимка на контузения си крак и на нея се вижда доста сериозен разрез. Така ръкавиците отново ще сложи Фабиански.

Расисти посегнаха на журналисти

от Бразилия. Екипът на един от най-големите спортни канали в страната - "ТВ Бандейрантеш", опитал да вземе интервю с очакванията за мача от немски фенове. "Тръгнахме към тях и ми казаха: Махай се, негър!", разказа операторът Фернандо Енрике де Оливейра. "Питах ги какво съм им направил? Те пак изсъскаха: Махай се, негър!", продължи 33-годишният южноамериканец. В този момент един от германците му завъртял плесница. А секунди след това била ударена и репортерката Соня Блота. "Болката не бе физическа, колкото морална", допълни Оливейра. Двамата със Соня са подали веднага жалба в полицията и са предоставили кадри с расистите. Докато германците се издъниха в Париж, същото сториха руснаци в Кьолн. Петима руснаци бяха задържани за жесток побой над испанци, а по-късно на летището властите закопчаха още един. Арестуваните се проверяват за участие в кървавите сцени в Марсилия. Те са на възраст между 25 и 30 години. В тях са намерени протектори за уста, ръкавици с кварцов пясък, маски, както и билети за Евро 2016. Единият от битите испанци е с по-леки травми, а другият със счупен нос. Руснаците са влезли в Германия с влак през Брюксел. Следващата им дестинация след Кьолн била Ибиса. За изцепките в Кьолн ги чакат до 10 години затвор.

"Адидас" позлатява Маншафта

Златен дъжд от "Адидас" ще се изсипе в касата на немския футболен съюз. Компанията за спортна екипировка ще продължи договора си за доставка на облекло за националните гарнитури до 2022 година. Това ще стане официално в понеделник преди мача със Северна Ирландия. "Адидас" ще плаща за удоволствието по 70 млн. евро на година. Парите обаче си струват, след като от началото да 2016 година, е продала 1,3 млн. фланелки на Германия.

Шок в Белафст заради втори починал фен

Това вече ни идва в повече, заяви Нийл Годърд, шефът на подразделението на полицията, което бе командировано от Белфаст, за да придружава агитката на Северна Ирландия във Франция. Именно той бе до парамедиците, които не успяха да спасят 64-годишния Робърт Рейни, колабирал по време на победата с 2:0 над Украйна. "Тъжно е, защото загубихме втори наш съгражданин. Специалистите опитаха всичко възможно, за да го спасят, но не успяха", допълни служителят на реда. Правителството изрази своите съболезнования, а такива имаше и от федерацията на съседната Република Ирландия. "Явно има някакво проклятие над нас", смятат медиите в Белфаст. Семейството на Робърт, който е бил известен на приятелите си като Арчи, благодари на всички за опитите да го спасят. "Той все пак умря от това, което обичаше най-много. Тъжно е, но бе с приятелите си, част от семейството си", заявиха близките. Мястото, където бе настанен преди инцидента, на стадиона в Лион бе покрито с цветя, знаме и шалове. Неволи от друго естество пък има друг фен. Риайн Дейви води война с букмейкър, след като смята, че е излъган. Младежът претендира, че са го ужилили с 14 000 паунда. Толкова е коефициентът от мачовете, които е познал - победите на старта на Германия, Полша и Хърватия. Радостният Риайн дори резервирал хотел и билети във Франция. Когато отишъл да вземе парите, бил изненадан неприятно - там го чакали едва 70 паунда. Букмейкърите твърдят, че по принцип не трябвало да приемат залога му, защото бил печалба от предишен. Това било правило, на което държели, но системата се объркала и приела парите и прогнозите. Дейви се оплака пред медиите, че е бил обран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай