Полиция обгради Шуми за ЧРД

"Ферари" пусна безплатни автобуси до Гренобъл, съпругата му пред колапс

Полиция обгради Шуми за ЧРД | StandartNews.com

Берлин. Цял свят продължи да се моли за един от най-великите спортисти Михаел Шумахер навръх 45-ия му рожден ден днес. Бившият пилот от Ф1 продължава да води най-важната битка в живота си. Той все още е в изкуствена кома в университетската болница в Гренобъл след тежкото падане на ски във Френските Алпи миналата неделя.

Навръх рождения ден цялото семейство бе до Пилето от ранни зори. Съпругата Корина не послуша лекарите, които я предупредиха да отдъхне извън болницата поне за ден, иначе може да колабира. Тя обаче отказа дори да стане от стола до леглото на любимия си, пишат медиите в Германия. Там беше и братът на Шуми - Ралф, синът им Мик, дъщерята Джина-Мари, баща му Ролф, тъщата Габриеле и мениджърката Сабина Кем. "Остава само да се молим", каза последната пред германския "Фокус".

"Благодарим на хората по целия свят за тяхната подкрепа и симпатия към Михаел. Той е боец", пък гласеше официалното съобщение от семейството му.

Пред болницата в Гренобъл вчера се изсипаха над 500 фенове на легендата от Формула 1. Най-много бяха тифозите на "Ферари", които пристигнаха с автобуси от Италия, за да изразят подкрепата си към техния идол. "Скудерията" осигури безплатни автобуси за фенклубовете си от цяла Италия.

Почитателите окачиха тениски и шапки с надписи "Шуми, обичаме те", "Оправяй се бързо", "С теб сме" на оградата на сградата. Десетките привърженици, облечени в червено, издигнаха много транспаранти и плакати в подкрепа на Михаел. Те направиха и мълчаливо бдения по случай рождения ден на Шуми.

Няколко души дори се опитаха да нахлуят в болницата. Полицията веднага се намеси и арестувала натрапниците. После загради входовете.

Японски ресторант в близост реши да се възползва от тифозите. Заведението пусна вървежната напоследък във Франция супа "Мисо" само срещу 3,50 евро, за да привлича повече клиенти.

В социалните мрежи известни спортисти също отправиха пожеланията си към Шумахер. "Честит рожден ден, оправяй се бързо", написаха бившите му съотборници в Ф1 Джанкарло Фисикела и Рубенс Баричело. Автомобилният състезател Себастиан Льоб, тенис легендата Борис Бекер също се присъединиха към пожеланията.

Официалният сайт на "Ферари" пожела "най-важното на Шумахер - здраве" за рождения му ден.

Вчера Михаел трябваше да направи драстична промяна в образа си пред феновете навръх празника. Германският "Фокус" предаде, че Шумахер е имал намерение да смени изцяло личния си уебсайт. Идеята на великия шампион била той да покаже на света снимки със семейството си и от свободното време.

Шампионът: Вярвам в Господ, той ни закриля

Вярвам, че има Господ, който да ни закриля от всички болести, това казва самият Михаел Шумахер в интервю за "Билд" преди няколко години. Немското издание припомня цитата на легендата във Формула 1 и също му пожелава бързо оздравяване. "Смятам, че има някой, който да ни напътства. Въпреки че не ходя на църква колкото трябва, аз често гледам към небето. Комуникирам с Бог по мой си начин... моля се той да закриля мен и семейството ми", казва тогава Шуми.

Клипче с падането му съсипа интернет

Видеоматериал с падането на Михаел Шумахер във Френските Алпи заля социалните мрежи вчера. Това обаче се оказа вирус. Всеки, който се опитваше да отвори клипчето, впоследствие имаше проблеми с компютъра си. Смята се, че първоизточникът идва от Германия. Властите в страната вече обявиха, че ще проведат разследване по случая.

Кариерата във Формула 1

Безспорно най-добрият пилот в историята на Ф1 Михаел Шумахер се завърна на пистата през 2010 г. за втори път. Той го направи заради Рос Браун - гения, стоящ зад всички 7 световни титли на германеца

1991

Дебютът му за "Джордан" в Белгия. Седмица по-късно той подписа с "Бенетон"

Място в класирането 12

1992

Първа победа в Гран При на Белгия 3

Печели Гран При на Португалия 4

1994

Грабва първата си титла във Ф1, след като се удрят с Деймън Хил в решаващото за титлата състезание в Австралия. Сезонът ще се запомни със смъртта на Айртон Сена на Имола.

1995

Защитава световната титла, 33 точки пред втория Хил, "Бенетон" печели за първи път трофея при конструкторите.

"Бенетон-Форд" 194

"Бенетон-Рено B195"

1996

Присъединява се към "Ферари", за да преобърне целите на отбора. Печели първото Гран При за отбора си в мократа Барселона въпреки слабия старт

Фото Асошиейтед прес

1997

Завършва втори в шампионата, но после е изваден от класирането заради сблъсъка с конкурента си Жак Вилньов в последното състезание от сезона

1998

Докарва нещата до решаващо състезание на Сузука, но губи от Мика Хакинен, след като не успя да стартира

1999

Чупи крака си на Гран При на Великобритания и пропуска 6 състезания. След като се връща, помага на "Ферари" да вземе титлата при конструкторите за първи път от 1983 г.

"Ферари F12000"

2000

Печели трета световна титла, става първият шампион на "Ферари" от 1979 г.

"Ферари F2001"

2001

Счупва рекорда на Ален Прост от 51 победи

2002

Завършва в топ 3 на всички състезания, печели рекордните за тогава 11 по пътя си към петата световна титла, с което изравнява 45-годишното постижение Хуан Мануел Фанджо

"Ферари F2002"

2003

След слабия старт на сезона успява да се пребори за рекордна шеста титла в последното състезание в Япония

"Ферари F2003-GA"

2004

Печели 13 от 18 състезания, натрупвайки 148

"Ферари F2004"

2005

Губи короната си от Фернанадо Алонсо, след като гумите на "Бриджстоун" не могат да се мерят с тези не "Рено" и "МакЛарън"

2006

Отказва се от Формула 1, след като успява да докара битката за титлата до последното състезание

"Ферари 248"

2009

Завръща се на пистата като заместник на Фелипе Маса, който има контузия във врата

2010

Подписва договор за 3 г. на стойност 6,2 млн. евро с "Мерцедес". Прекратява кариерата си през 2012 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай