Погром в Шампионската лига! Историческо чудо

Кои са новите два четвъртфиналиста

Погром в Шампионската лига! Историческо чудо | StandartNews.com

Безпощаден Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като на реванша на "Етихад" разби с 7:0 РБ Лайпциг и с общ резултат 8:1 елиминира германците.

Под светлините на прожекторите беше Ерлинг Халанд, който заби фамозните пет гола в сблъсъка, като още през първото полувреме се отчете с хеттрик. След това точен беше и Илакй Гюндоган, преди норвежкото голово чудовище тотално да съсипе клетите "Бикове".

Наказателната акция на Халанд продължи между 54-ата и 58-ата минута, с което той влезе в историята на Шампионска лига. Нападателят се превърна в най-младия футболист с 30 гола в турнира (вкарани в 25 срещи), като постигна това още с второто си попадение в мача. Крайният резултат оформи Кевин Де Бройне в края.

Халанд се нареди и до Лео Меси, който до този момент беше единственият футболист в турнира с пет гола в елиминационен мач. За целия сезон във всички турнири норвежецът вече има и пет хеттрика, което е с три повече от всеки друг играч в петте големи европейски лиги.

Интер е другият четвъртфиналист от тази вечер. Това стана след нулево равенство на стадиона в Порто, като интеристите бяха спечелили първата среща в Италия с 1:0.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай