Плачи: Връщам се в България независимо от резултата

Треньорът тръгва с всичките си помощници за европейското

Плачи: Връщам се в България независимо от резултата | StandartNews.com

София. Селекционерът на мъжкия ни национален волейболен тим Камило Плачи обеща, че независимо от резултата на европейското първенство в Полша ще се върне в България.

"След шампионата ще се прибера тук. Винаги така съм правил - и след победа, и след загуба", заяви италианецът. Така фенове и медии могат да бъдат спокойни, че специалистът няма да последва своя колега и сънародник Марчело Абонданца, който избяга на Апенините след провала на жените. От момчетата си Плачи иска единствено да играят добре. "Тогава идват и медалите. Важното е да прескочим първата фаза. Разбирам, че вашите спортни мечти са в нашите ръце. За мен е важен техническият капацитет на всеки волейболист и опитът му да играе срещу различни съперници", уточни Камило. Той посочи като фаворити Полша, Италия и Русия.

"Да се надяваме, че на масата на четирите най-добри ще седнем и ние и ще вземем едно ястие повече от другите", образно обясни ситуацията наставникът на "лъвовете". Капитанът Тодор Алексиев пък бе категоричен, че той и съотборниците му отиват на Евроволей 2013, за да спечелят медал.

Точният състав, с който ще играем в шампионата на Стария континент, ще бъде определен в понеделник вечерта. "Ще изчакам до последния момент, въпреки че имам идея за възможен избор", уточни Плачи. Той ще вземе всички свои помощници в Полша, така че с италианеца ще отпътува и Найден Найденов, който този сезон пропусна много от гостуванията на тима. Вчера националите заминаха за Истанбул, където ще играят с Турция и Иран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай