Плачи пак свали Наката от самолета

Плачи пак свали Наката от самолета | StandartNews.com

Найден Найденов отново бе изпратен в запаса. Както при гостуването във Франция, така и за предстоящите мачове със САЩ и Бразилия от Световната лига, селекционерът на мъжкия национален отбор на България Камило Плачи заложи на своя сънародник Марко Кампиери за помощник на пейката, съобщава Bgvolleyball.com.

Българският специалист, който изведе националите до четвърто място на Олимпиадата в Лондон 2013, остава за пореден път в София, за да тренира волейболистите, които не намериха място в дванадесетте за пътуването. До последно Найден Найденов не знаеше какво ще бъде окончателното решение на Плачи за помощник, като заяви след двубоя с Аржентина: „Нямам представа. Ще науча утре". Все пак специалистът добави, че няма драми, защото е подготвен и за двата варианта - и да замине, и да остане.

Тежко презокеанско пътешествие очаква волейболните ни национали. "Лъвовете" потеглят във вторник рано сутринта за САЩ с полет през Мюнхен за следващите си мачове от Световната лига. Двубоите с американците ще се играят в Рино (Невада). "Очакват ни около 26 часа път. Разликата между София и Рино е 11 часа. Това е проблем, който засяга не само нас, но и всички други отбори. Трябва да намерим начин да се адаптираме", сподели селекционерът Камило Плачи.

През настоящата седмица "трикольорите" имат двубои със САЩ, а след тях ще отпътуват директно за Бразилия.

Италианският треньор направи една единствената промяна в състава. Той включи нападателя Данаил Милушев на мястото на Николай Учиков. "Поисках в състава да бъде включен още един резервен състезател. Предстои ни дълго пътуване и четири много важни мача. По-добре е да имаме още една възможност повече в тима. Това зависи от федерацията", обясни Плачи. Допълнителният 13-ти войн, който специалистът иска е Николай Пенчев. Решението за него бе взето късно снощи.

България записа втора победа над Аржентина в София с 3:1. До момента националите са на второ място в група "А" с актив от 11 точки. С толкова е и водачът Бразилия, който обаче има по-добър точков коефициент. ТВ7 и Нюз 7 ще излъчат тази седмица гостуванията на волейболистите на САЩ пряко и на запис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай