Плачи изненада с добър български

Селекционерът казва до март името на новия помощник

Плачи изненада с добър български | StandartNews.com

София. Камило Плачи показа удивителен напредък в усвояването на българския език. Селекционерът на мъжкия ни волейболен тим беше избран за треньор на януари в анкетата на пресклуб "България".

Първенството си обаче той подели с другия волейболен спец - наставникът на жените Марчело Абонданца. Плачи вече говори свободно на български. В словото си благодари за признанието и подчерта, че класирането ни за световното първенство е повод за гордост за цялата нация. До края на март италианецът ще обяви името на новия си помощник. В момента той води разговори с двама свои сънародници.

Както вече се знае Марко Кампери се оттегли и през април очаква за втори път да стане баща. Плачи е представил на федерацията своята програма за подготовката на "лъвовете" през лятото. Разработил е два варианта - при класиране за финалите на Световната лига и при отпадане. Преди началото на двубоите от Световната лига нашите ще играят контроли с Холандия и Иран. Мачовете ще бъдат във Варна или в София.

"Световното първенство е по-важно от лигата. Все пак тя се провежда всяка година и ще бъде нещо като подготовка", заяви Камило. Той сподели, че контузията на Цветан Соколов е сериозна и е важно как ще се чувства той след възстановяването, което го чака цял месец. Цецо получи разтежение в прасеца и сега е извън строя. Когато подготовката на националите започне, с контузените волейболисти вече ще работи отделен щаб. Плачи ще повика по-голяма група състезатели и ще има два отбора на разположение. "Нека младите усетят аромата на националната фланелка", каза селекционерът. И също така заяви, че възнамерява отново да повика Боян Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай