Плачи: Горчилката в устата остава, но сезонът бе добър

Плачи: Горчилката в устата остава, но сезонът бе добър | StandartNews.com

Копенхаген. Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Камило Плачи видимо бе разочарован от загубата и поредния изпуснат медал. "Заключението от това първенство е, че остава една горчилка в устата от начина, по който изиграхме последните два мача. Смятам, че България заслужаваше да продължи мача и той да не свърши само в три гейма, защото последните два ги загубихме с 2 точки разлика, а можехме да ги спечелим. За съжаление имахме проблеми в атака с крайните нападатели и когато проблемът засяга повече играчи, е трудно да се разреши", каза италианският специалист.

"Не смятам, че загубата ни е въпрос на липса на самочувствие. Мисля, че изразходвахме много енергия, за да достигнем до финалите. Изразходвахме доста физическа и психическа енергия, което може би оказа влияние в края на геймовете, но срещу Италия и Сърбия играхме лошо в атака. Точка!", отсече треньорът.

Относно това дали има лидер в отбора, който да поведе тима във важните моменти, Плачи отговори: "Човекът, който трябва да завършва топките след 20-та точка, е човекът с "топлата" ръка, както се казва. Имаме много добри нападатели - Тодор Алексиев, Цецо Соколов и Скримов, които играят много добре. Но във важните моменти трябва да имат силата, куража и смелостта да вземат правилното решение и да направят точките".

"Все още е много рано да говорим за промени в състава за световните квалификации. След като анализираме мачовете, ще видим какво трябва да правим, дали имаме възможност да го направим. Искам да кажа нещо важно. Със сигурност остава горчилка в устата за медала, който не спечелихме, но вярвам, че в началото на този спортен сезон много малко хора са вярвали, че можем да стигнем до 4-то място в Световната лига и 4-то място на европейското. Наистина направихме много добър сезон", завърши Камило Плачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай