Писта за "Формула 3" правят край Сливен

Писта за "Формула 3" правят край Сливен | StandartNews.com

Ще бъдат изградени хотели, заведения и дори нова болница

Автомобилна писта за състезания от "Формула 3" ще бъде изградена край Сливен. Фирма "Овъргаз" спечели търга с явно наддаване за продажбата на недостроения имот за спортен обект - писта за "Формула 1". Това съобщиха за "Стандарт" от община Сливен. "Имотът е от 951 декара и се продава като земеделска земя в местността Сливенски кър.

Победител в наддаването е фирма "Овъргаз", каза за "Стандарт" зам.-кметът на община Сливен Иван Петров, който отговаря за общинската собственост. Фирмата е платила 411 560 лв., което на практика е началната цена. Само "Овъргаз" е участвала в търга. Имаше и други кандидати, които закупиха документация, но те не се явиха, казаха от общината в града под Сините камъни.

"Все още сделка няма, тъй като тече срокът за обжалване. В събота при мен ще дойде изпълнителният директор на "Овъргаз" и ще има пресконференция. Тогава ще научите за какво иде реч", каза за "Стандарт" кметът на Сливен Кольо Милев. Наши източници от общината обаче твърдят, че някогашната писта за "Формула 1" ще бъде изградена като писта за автомобили от по-нисък клас - за "Формула 3", която ще може да се използва и за мотоциклети. При всички случаи става въпрос за сериозна инвестиция. Освен пистата ще бъдат изградени и хотели, заведения и дори нова болница, твърдят запознати. По време на първия мандат на Йордан Лечков като кмет преди повече от 10 години се появиха чуждестранни кандидати за терена, върху който трябваше да се изгради пистата за "Формула 1". В града пристигнаха холандски бизнесмени, запитвания имаше и от Германия. В крайна сметка обаче до сделка не се стигна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай