Пиронкова загуби последния си мач за 2013

Пиронкова загуби последния си мач за 2013 | StandartNews.com

София. Водещата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи със загуба 2013 година. В последния си мач от сезона и последен от Garanti Koza WTA Турнира на Шампионките Цвети нямаше шанс срещу шампионката от US Open 2011 Саманта Стоусър (Авсл) и отстъпи с 1:6, 4:6. Така Пиронкова записа три загуби. За участието си в турнира тя ще получи 35 000 долара от наградния фонд, който е 750 000 долара, а също така и 75 точки за WTA ранглистата. Така тя ще се изкачи до 108-о място, което я праща на границата на влизащите в основната схема за Australian open.

"Наистина съм много благодарна за подкрепата, страхотни сте! Надявам се да сте доволни", каза на публиката Цвети след мача.

"Не започнах добре. Саманта има по-различна игра и ми отне време да се наглася към стила й. Във втория сет влязох в мача. Като цяло обаче физически не се чувствах добре през целия ден", каза Цвети. "Не мога да кажа, че съм доволна от резултатите си. Благодаря на публиката. Хората в залата бяха страхотни и ме подкрепяха през цялото време. Сега ще почивам 2-3 седмици и след това започвам подготовка за следващия сезон", допълни Пиронкова.

Успехът пък помогна на Стосър да завърши първа в група „Средец" и да се класира за полуфиналите в събота. За място на финала австралийката ще играе с втората от група „Сердика" Анастасия Павлюченкова. Мачът между двете ще започне веднага след първия полуфинал Ана Иванович – Симона Халеп, който трябва да почне в 17,15 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай