Петров подписа нов договор с "Ямаха"

Петров подписа нов договор с "Ямаха" | StandartNews.com

Българският пилот в мотокроса Петър Петров подписа нов договор с "Ямаха". Контрактът на Печето, както е прякорът му, е до 2014 г. Догодина той ще вземе участие в световния шампионат МХ2 с обновената "Yamaha YZ250F 2014", но със специален тунинг от "YRRD - Rinaldi Italy". Талантът ще участва активно и в белгийския шампионат. Петров ще продължи да се състезава в клас МХ2 и през следващия сезон, но успоредно с това ще кара и в по-горния клас - МХ1.

Петър, който е само на 19 г., се прибра за кратко в България с полет от Айндховен. Както си му е редът, той излезе от терминал 1 с риза на "Ямаха". Печето бе посрещнат на летището от почетния президент на федерация по мотокрос Румен Петков и председателя Богдан Николов. Между ръкостисканията с тях Петров отдели малко време и за "Стандарт".

- Как се чувстваш след подписания договор?

- Много съм радостен поради причината, че искат да ме държат още 3 г. Това е много важно за мен. Доволен съм, че ще карам и в МХ1. Много съм щастлив.

- Нещо по-специално, което има в новия договор?

- Ще ми дадат да карам по-добри мотоциклети догодина. Или поне това обещаха от "Ямаха". Моторът е нов. Абсолютно всичко по него е ново - рамка, двигател, инжекция, всичко. Вече го пробвах и съм адски доволен от него.

- Разкажи за себе си, къде живееш?

- Вече живея 12 години в Белгия. В малко градче съм - Бален. Това е близо до Ломел. Там има около 50 трасета в радиус от около 100 километра. Тренирам там вече в четвърти отбор. Три от тях бяха белгийски, за това на мен ми е по-лесно. Всички по-добри състезатели се подготвяме заедно. Аз ги познавам повечето.

- Сам ли живееш?

- Живея с треньора ми Боян Станчев. Той много ми помага във всичко. Благодаря му.

- А имаш ли приятелка?

- Да, имам гадже. Вече 3 години сме заедно. Връзката ни е сериозна. Много я обичам. Тя е белгийка. Баща й е бивш състезател по мотокрос, но да си призная, аз, не знам какво работи. Но пък на състезания ми държи името и номера пред бокса. Много ми помага и ми дава кураж.

- Каква е причината да се прибереш в България?

- Ще карам матури. Все пак съм само на 19 години. По принцип трябваше по-рано да ги мина, но на първите матури бях в Бразилия на състезание. Тогава не успях да се явя. Имаше кръг от световния шампионат и нямаше как да успея. Но сега съм нахъсан да взема и българския и математиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай