Петрол срещу футбол! Цената на Сити и Интер

Колосалната разлика в бюджетитепетрол

Петрол срещу футбол! Цената на Сити и Интер | StandartNews.com

Докато ФИФА, УЕФА и английската Висша лига залъгваха глупаците по света, че ще налагат жестоки санкции на Манчестър Сити за погазване на финансовия феърплей, петролният отбор на арабския футболен бизнес стигна отново до финал в Шампионската лига.

Той никога не е печелил такъв мач, защото парите не могат да купят лесно липсата на история но сега могже и да успее.Ще видим.

Но за  всички добре запознати фенове е ясно, че разликата в бюджетите на Манчестър Сити и Интер е огромна. От “Гадзета дело спорт” все пак решиха да определят точния размер на разликата в двата състава, като направиха съпоставка на похарчените от двата финалиста в Шампионската лига за всички техни настоящи играчи.

За своите 24-ма футболисти от първия си състав Интер е похарчил през годините 296 млн. евро, сочат сметките на изданието. Междувременно, английският шампион е отделил общата сума от 885,8 млн. евро за входящи трансфери, за да оформи сегашния си състав. Така разликата между двата бюджета е близо три пъти в полза на “гражданите” или точно 589,8 млн. евро.

Най-много пари “нерадзурите” са дали за своя халф - Николо Барела (37 млн. евро). Любопитното е, че цели 13 играчи на “небесносините” са по-скъпи от италианския национал, като класацията се оглавява от Джак Грийлиш (115 млн. евро).

Трябва да се отбележи, че Интер има шестима играчи с нула евро като трансферна сума за привличането им, докато в Сити тези футболисти са петима. В този случай става въпрос или за свободни агенти, или за юноши на клубовете.

Междувременно, вестникът се погрижи и да определи колко пари ще спечели “Змията” след сензационното си достигане до финала на ШЛ, след като дори в клуба бяха предвидили в бюджета си тимът да завърши трети в своята група след Байерн (Мюнхен) и Барселона.

Въпросната сума е 101,1 млн. евро, като тя може да набъбне с още 4,5 млн. евро при триумф в Истанбул. От всички натрупани до момента средства 57,5 млн. евро са от бонусите за резултатите на отбора, 15,6 млн. са от основния награден фонд, 12 млн. идват от телевизионните права, а останалите 16 млн. са благодарение на историческия рейтинг на миланския клуб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай