Първа победа за "Локо" Пд за сезона

Първа победа за "Локо" Пд за сезона | StandartNews.com

Първа победа за "Локомотив" ПД и втора загуба за "Левски" за сезона. Тази вечер "железничарите" надвиха "сините" с 1:0 на "Лаута". Двубоят бе последен от шестия кръг на футболното първенство.

"Левски" имаше повече добри положения за гол през първото полувреме. Атанас Курдов се размина с топката в малкото наказателно поле на "Локо". Това стана след центриране на Роман Прохазка в 26-ата минута.

Борислав Цонев мина над вратата на "Локомотив" в 33-ата минута.

Второто полувреме започна с гол за домакините. Бирсент Карагерен бе точен в 47-ата минута след като Мартин Камбуров се възползва от грешка на Аймен Белаид и го намери непокрит.

Камбуров пропусна да вкара и втори гол за "Локомотив" - в 79-ата минута. Ударът му срещна дясната греда на вратата на "сините", след което топката отново попадна у него, но той не успя да улучи вратата.

Мигел Бедоя удари греда за "Левски" в 89-ата минута.

"Сините" доиграха мача с десет души на терена след като Белаид получи червен картон в добавеното време на мача.

Вижте видеото от мача:

„Какво доведе до поражението? Явно теренът, защото един състезател се подхлъзна и ни вкараха гол. Казах им и на почивката, създаваш 3-4 все пак трябва да реализираш. Все пак имаш противник. След това вече се опитахме през второто полувреме чрез офанзивни смени да променим нещо, те разчитаха на контраатаки, а при нас нямаше кой да направи нещо в наказателното поле, губехме топката на втория етаж и не се получи това, което искахме“, сподели треньорът на "Левски" Стойчо Стоев след края на двубоя.

„Бедоя не е готов, аз нямах намерение да го пускам, просто мачът отиваше така, че трябваше да го използвам, въпреки че имаше риск да се усложни контузията му, но добре, че е здрав", коментира той.

„Ние ще губим и другаде мачове, не ми хареса бракът при някои състезатели. Прекалено много брак имаше, спокойно можеха да ги изиграят, а те ги изиграха по най-елементарния начин. Накрая стана нервен мач, "Локомотив" Пд се затвориха отзад, нямахме идеи по какъв начин да стане", каза още Стоев.

Пашев: Победата е добре дошла

Победата на "Локо" ПД е добре дошла за новите собственици. Това заяви пред Diema Sport 2 треньорът Петър Пашев.

"Наистина много важна победа, и от психологически аспект. Слава богу се получи, да ни върне самочувствието и увереността. Поздравявам момчетата. Изиграхме умно мача, въпреки че имаше напрежение. Залогът бе голям, радостното е, че взехме победата," добави той.

"Не бе само опитът, доста тичане, доста раздаване имаше. Не само нашите футболисти, и тези на "Левски" изразходваха доста сили на този тежък терен," заяви още Пашев. "Тази победа идва най-вече за успокоение, и да видим, че дяволът не е толкова черен. Най-вече спокойствие и увереност, видя се, че можем да побеждаваме", каза още Пашев и изтъкна, че футболистите трябва да излязат по същия начин и срещу "Монтана".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай