Папска благословия срещу България

Не мога да избера между Италия и Аржентина, каза Франциск I

Папска благословия срещу България | StandartNews.com

Рим. Папа Франциск I удари сериозно рамо на Италия преди предстоящите решителни световни квалификации в група "Б", където е и България.

На 6 септември в Палермо Любо Пенев и компания гостуват именно на "адзурите". "Надявам се Италия да се класира без проблем за световното първенство", каза папата, след като прие футболните делегации на Италия и Аржентина вчера. Днес двата отбора играят контрола на ст. "Олимпико" в чест на Франциск I.

"Не мога да избера кого да подкрепям", обяви папата, който е роден в Аржентина в семейство на италиански емигранти. "Радващото е, че този мач е контрола. Футболът трябва да надделее във всеки един от вас", продължи речта си Франциск пред футболистите и треньорите на специална среща във Ватикана.

"Преди да ставате шампиони, трябва да сте човешки същества. Спортният характер трябва да надделее над дискриминацията и насилието. В тази игра няма място за индивидуализъм. Всеки един състезател не трябва да се предава", добави още папата.

След това той бе поканен да бъде на трибуните на "Олимпико" тази вечер, но не стана ясно дали Франциск е приел. Папата обаче се усмихна, когато аржентинската звезда Лео Меси му подари маслиново дърво от името на аржентинската делегация. Капитанът на "адзурите" Джиджи Буфон пък зарадва Франциск със сребърна ваза. Освен това папата получи и по един екип на Италия и Аржентина, както и топка с автографи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай