Отмениха и клубното световно по футбол

Има вариант да се проведе в началото на 2021

Отмениха и клубното световно по футбол | StandartNews.com

След олимпийските игри и европейското по футбол, сега бе отменено и Световното клубно първенство за 2020. Това заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино по време на 70-ия годишен конгрес на ФИФА.

Все още обаче не е ясно дали турнирът ще бъде изцяло отменен или само ще бъде отложен за началото на 2021 година. По програма той трябваше да се проведе в Катар в края на тази година. 

Заради глобалната пандемия от коронавирус календарите на всички континентални федерации бяха объркани, като най-сериозен е проблемът в Южна Америка, която няма да може да излъчи новия носител на Копа Либертадорес преди януари догодина.

"Дискутираме, наблюдаваме и обмисляме дали турнирът може да се проведе в Катар в началото на 2021 година", каза Инфантино. Според Инфантино е възможно да се стигне и до забавяне в провеждането на квалификациите за Световното първенство през 2022 година в Катар, като най-големият проблем отново е свързан с Южна Америка, където десетте отбора играят всеки срещу всеки на разменено гостуване или общо 18 мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай