Вторник,

Отлагат мач във волейбола при четирима с Covid-19

От: Пламен Вълков -
A
A
A

На свое заседание ръководството на Национална волейболна лига днес взе следните решения, отнасящи се до провеждането на официални срещи в условията на епидемична обстановка, свързана с COVID-19:

- При минимум четирима картотекирани състезатели от представителния отбор, доказано заразени с коронавирус, съответният волейболен клуб има правото да поиска отлагане на предстоящата си среща след установяването, без да се заплаща такса. Същият двубой трябва да бъде изигран в рамките на съответния полусезон.

- При установяване на инфектирани лица (състезатели, треньори, служители на клуба), клубът е длъжен незабавно да приложи мерките, определени от държавните здравни власти. Контактните лица да бъдат подложени на тестване чрез PCR тест и едва след отрицателен резултат ще бъде подновена състезателна дейност.

- При евентуално усложняване на обстановката в страната, свързана с COVID-19, и невъзможност за провеждането на 3 (три) поредни кръга от шампионата, НВЛ ще насрочи дата и час за среща с клубовете (в зависимост от ситуацията, може и дистанционна) за вземане на последващи решения, произхождащи от възникналото обстоятелство.

На предстоящото заседание на УС на Българска федерация по волейбол на 6 октомври от 11 часа в парк хотел "Москва" ще бъдат утвърдени и приети Правила на БФВ за действие при положителен резултат за COVID-19.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички