Остава ли Лео Меси в Барса

Футболистът шокира миналото лято, когато официално изрази желанието си да напусне родния си клуб

Остава ли Лео Меси в Барса | StandartNews.com

Звездата на "Барселона" Лионел Меси е заявил на ръководството на клуба, че смята да подпише нов договор с каталунците и да остане на "Ноу Камп", съобщава "Дейли Мейл".

Шесткратният носител на "Златна топка" обаче е поставил едно условие пред новия президент на Барса Жоан Лапорта - през летния трансферен прозорец да бъдат привлечени силни нови попълнения, за да се вдигне класата на тима.

Меси шокира света на футбола миналото лято, когато официално изрази желанието си да напусне родния си клуб, но в крайна сметка бе принуден от ръководството да остане до края на договор си заради рекордна неустойка.

Настоящият договор на аржентинския национал с "Барселона" изтича след два месеца, като все още не е ясно дали той ще подпише нов или ще премине в друг отбор като свободен агент, но според информацията на "Дейли Мейл" Меси е взел своето решение.

Силните изяви на тима в последните месеци и шансът за постигане на домашен дубъл - титлата и купата в Испания - са убедили Мести да остане на "Ноу Камп", но той ясно е завил пред Лапорта, че тимът се нуждае от нови силни попълнения и те трябва да бъдат привлечени през лятото.

Макар и това безспорно да е добра новина за Лапорта, то той ще бъде изправен пред сериозно предизвикателство заради тежките финансови проблеми на клуб. Дългът на Барселона нарасна на повече 1,1 милиарда евро, а заплатата на Меси е сериозно перо в разходния бюджет.

Каталунците се надяваха да подобрят финансовото си състояние с обещаните 350 милиона евро от европейската Суперлига, но след пропадането на този план, то клубът надали ще разполага с достатъчно средства за големи трансфери това лято.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай