Още един скиор с първа победа за Световната купа

Томи Форд триумфира на гигантския слалом в Бийвър Крийк

Още един скиор с първа победа за Световната купа | StandartNews.com

Бийвър Крийк се озака щастлива дестинация за още един от алпийците в белия керван. След като в петък на супергигантския слалом за Световната купа първи успех в кариерата си постигна Марко Одермат и в гигантския слалом имахме нов победител. 30-годишният Томи Форд кара перфектно на домашния сняг и заслужено ликуваше за първи път на "Бърдс ъф Прей". Втори на цели 80 стотни зад него остана световния шампион в дисциплината за 2019-а Хенрик Кристоферсен (Нор). Трети пък е друг норвежец Лейф Кристиан Нестволд-Хауген.
Големият фаворит и победител от първия старт за сезона в Зьолден Алекси Пентюро (Фр) допусна голяма грешка още в първия манш и вкрайна сметка остана чак 17-и. С тази победа Томи Форд поведе в класирането за малкия кристален глобус в дисциплината гигантски слалом със 150 точки, втори е Матийо Февър със 120 точки, а трети е Алекси Пентюро със 114 точки. В генералното класиране няма разместване в челото, където водач е Матиас Майер с 232 точки, пред Винсент Крихмайер с 212 точки и Доминик Парис с 204 точки. До сега Форд имаше в кариерата си 85 старта и само едно четвърто място като най-предно и то от гигантския слалом в Зьолден през октомври. Американец пък не беше печелил гигантски слалом за СК в Бийвър Крийк от 2014-а, когато за последен пети пореден път триумфира Тед Лигети. Тази седмица белия серван се мести във Вал д' Изер (Фр), където има гигантски слалом на 14-и и слалом на 15-и. И в двата ще стартира водещия ни алпиец Алберт Попов.

При дамите вчера в Лейк Луис Виктория Ребенсбург спечели първия за сезона супергигантския слалом от Световната купа. Германката триумфира в Лейк Луис с време 1:20.00 минута и постигна 18-а победа за Световната купа в кариерата си и общо четвърта в дисциплината Супер-Г. Втората позиция изненандващо зае италианката Никол Делаго на 0,35 секунди след победителката. Тя кара с незавидния номер 31. Трета е швейцарцата Корин Сутер. Носителката на Световната купа и водачка в генералното класиране Микаела Шифрин завърши десета. Шифрин остава начело генералното класиране с 472 точки, следвана от Ребенсбург 235 точки, Мишел Гизин (Швейцария) 185 и други. Състезанието и вчера бе отложено, но само с половин час заради падналия нов сняг и невъзможността на домакините да подготвят трасето по-бързо. Този уикенд дамите ще са в Санкт Мориц (Швейц) за Супер-Г в събота и паралелен слалом в неделя. Евроспорт 1 излъчва всички стартове от Световната купа при мъжете и жените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай