Четвъртък,

Орязват олимпиадата в Токио 2021

От: Пламен Вълков -
Орязват олимпиадата в Токио 2021
A
A
A

Отложените олимпийски игри в Токио вероятно ще бъдат минималистична версия на последното издание на най-голямото спортно събитие преди четири години в Рио де Жанейро, заяви председателят на Японския олимпийски комитет Ясухиро Ямашита, цитиран от БНР.
Организаторите от Япония и Международният олимпийски комитет отложиха Игрите в Токио за 2021 година през март заради пандемията от коронавирус. Оттогава домакините твърдят, че ще се опитат да опростят събитието, което трябваше да започне след 10 дни, да намалят разходите и да гарантират безопасността на спортистите.
"Игрите преди бяха замислени като великолепни и екстравагантни", заяви Ямашита, който е бивш олимпийски шампион по джудо.
"Но не мисля, че концепцията на отложената олимпиада ще преследва подобни неща. Основен приоритет е да бъде сигурна и безопасна", добави той.
"По отношение на следващата фискална година финансовото състояние на японския олимпийски комитет ще бъде доста трудно. Мисля, че има голяма вероятност да се наложи да търсим заем. Ситуация, при която президент на олимпийски комитет се сменя година преди домакинство на игрите не трябва да се случва", добави той и каза, че първата му година на поста е била "трудна".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички