Олимпийска шампионка спира със ските

Шведката Фрида Хансдотер се отказва след финалите на Световната купа идната седмица

Олимпийска шампионка спира със ските | StandartNews.com

Олимпийската шампионка в слалома от ПьонгЧанг 2019 Фрида Хансдотер (Швеция) обяви, че слага край на професионалната кариера в спорта идната седмица. 33-годишната скиорка, победи Микаела Шифрин в спора за златото в слалома на Игрите в Южна Корея през 2018, има в кариерата си още 2 сребърни и 3 бронзови медала от световни първенства. Фрида е носителка и на малкия глобус в слалома през 2004 г.

,,През този сезон не усещах същия глад и мотивация за успехи“, разкри тя в свое изявление. „Олимпийските игри в Пьонгчанг и Световното първенство у дома в Оре бяха моите главни цели в последните сезони и не исках да мисля какво ме очаква след това“, добави Хансдотер.

,,През последните 15 години обиколих света чрез ските, постигнах невероятни неща, срещнах страхотни хора по пътя“, сподели шведката в Инстаграм. ,,Но за мен дойде моментът, в който трябва да се сбогувам със Световната купа и да отворя нова глава в живота си“, завършва шведката. Нейното последно състезание ще бъде в андорския зимен курорт Золдеу между 13 и 17 март, когато са финалите на Световната купа за сезон 2018/19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай