Олимпиадата чака нов шампион по футбол

Олимпиадата чака нов шампион по футбол | StandartNews.com

Рекордьорът по мачове за Бразилия Кафу не успя да познае първия голмайстор за кариоките на олимпиадата. В интервю за "Стандарт" той прогнозира, че защитник ще се разпише първи срещу Дания. Мачът бе от жизнено важно значение за домакините, защото при равен щяха да останат на игрите, но само като зрители, което щеше да е мини трагедия за цяла Бразилия. Все пак до драма не се стигна защото "селесао" спечелиха убедително с 4:0 с попадения на Габриел Барбоза (2) и по един на Габриел Жезус и Луан.

Общо към вратата на Дания бяха отправени 22 удари от които 11 в очертанията, срещу 1 точен на съперниците им. Така Бразилия ще играе на 13-и четвъртфинала с Колумбия. За радост на домакините Аржентина отпадна след като направи 1:1 с Хондурас и остана трета в групата.

Хитът е отпадането на Мексико, който е олимпийския шампион от Лондон 2012. Мексиканците паднaха изненадващо от Корея с 0:1 и останаха трети в групата. Германия трябваше да бие поне с 5 гола разлика Фиджи, за да си осигури място напред. За да няма драми Бундестимът спечели с 10:0 и продължава като втори в групата и среща на четвъртфинала Португалия. Нигерия отива на Дания, а Корея играе с Хондурас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай