Окончателно. Изгърмя легенда на българския спорт

Арестуван е олимпийски шампион

Окончателно. Изгърмя легенда на българския спорт | StandartNews.com

Както се очакваше, легендарно име в българския спорт също изгърмя в корупционния скандал в спортното министерство.

Олимпийският шампион по вдигане на тежести и настоящ треньор на националния отбор на България Иван Иванов също е бил арестуван във връзка с корупционния скандал в Министерството на младежта и спорта, разразил се в петък (15 декември).

Иванов не е водил съботната тренировка на отбора, а е бил заместен от помощника си Никола Колев, съобщи bTV.  Първият арестуван по случая бе синът на националния треньор - Иван Иванов-младши, който е експерт в дирекция в спортното министерство, пише 24chasa.bg.

От шефа на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид е поискан подкупът от 62 хил. лева, с който е хванат експерт от Министерството на младежта и спорта.

Парите били, за да му осигурят 1,2 млн. лв. за организиране на европейско първенство догодина и да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация.

Това стана ясно от официално изявление на зам. градският прокурор на София Христо Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Защопъкне
преди 4 месеца

Българското национално радио иска да провежда не национална политика. Да има собствена цензура и само да определя програмата си. Утре ще въведе и новини на цигански език, защото е наци радио със собствени частни стандарти за цензура. А за спорта, това е масова практика за всички министерства...Защо да коментирам безплатно, за глупостите с които ни занимавате...

Откажи