Огромна изненада. Обявиха кой ще спечели битката за БФС

Ако се съди по коефициентите на букмейкърите

Огромна изненада. Обявиха кой ще спечели битката за БФС | StandartNews.com

Дали ще се запази духът на Боби Михайлов в БФС?

Михаил Касабов е с най-големи шансове на конгреса, смятат букмейкърите.

69-годишният юрист е абсолютен фаворит според  с коефициент 1.53*, Бербатов втори с 2.25*

Ако се приемат подобни прогнози за верни, Михаил Касабов ще спечели предстоящия изборен конгрес и ще оглави Българския футболен съюз.

В това са категорични букмейкърите, които предлагат възможност за подобни залози. Прогнози за следващ президент на БФС могат да се правят в inbet.

Изненадващо юристът, който само след броени дни, на 22 март, ще навърши 69 години, е абсолютен фаворит на изборите. След официално подадената оставка от Борислав Михайлов и заявката от негова страна, че няма да се кандидатира отново, се считаше, че Димитър Бербатов е с най-големи шансове да го наследи. Касабов на два пъти бе временно изпълняващ длъжността президент на БФС, когато Боби се отдръпна.

Коефициентът за победа на работещия от 1979 година в БФС ветеран е едва 1,53. Това означава, че реалната вероятност да се поздрави с успех след конгреса е 63,69%.

Шансовете на Бербатов и екипа му се оценяват със ставка от 2,25, или 44,44%, което е значително по-малко. Трети по този показател е техническият директор на футболната централа Георги Иванов, който също е сред кандидатите. Негов успех се котира на 3,50, или 28,57%. 

Михаил Касабов се ползва с добра репутация сред клубовете, които са за запазване на статуквото. Той поддържа добри взаимоотношения с огромна част от аматьорските отбори, от които идват повечето гласове. Част от клубовете от елита също ще го подкрепят.

Зад него официално вече застана "Славия". Почти сигурно гласът на "Левски" също ще отиде за Касабов. Той посещава мачовете на "Герена", работил е като служител в клуба, а освен това е фен на "сините".

"Мисля, че мога да променя някои неща. Не очаквайте от мен резки движения, ако бъда избран", заяви вече Касабов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
йокин
преди 1 месец

А Гонзо,ИЗНЕНАДА мейкърите...

Откажи