Огромен скандал! Ливърпул взе историческо решение

Ситуацията с отменения гол е потресаваща

Огромен скандал! Ливърпул взе историческо решение | StandartNews.com

Скандалът, свързан с неадекватните некадърници, наречени британски футболни съдии, продължавна с огромна сила.

Ливърпул пусна безпрецедентно обръщение на сайта си към Панела на съдийската комисия във Висшата лига, след като в събота безумията на реферите в Англия надминаха дори техните "високи" стандарти в това отношение.

Защото по време на мача на "червените" срещу Тотнъм не просто бе допусната грешка - това се случва - а бе отменен гол, въпреки че хората в стаята за ВАР видяха и се убедиха, че е редовен. Просто са сбъркали, като са казали на съдията на терена да продължи играта, мислейки, че всъщност попадението на Луис Диас е признато от него.

И после не са имали сили и смелост да му кажат в аудио връзката да спре играта и да върне ситуацията, признавайки гола. Това се случи при 0:0, а Ливърпул загуби мача с 1:2.

Ситуацията е толкова абсурдна, че няма никакво обяснение. Това от съдийската комисия е, че има "човешка грешка" при комуникацията.

Как е възможно обаче четирима души в стаята за видеоасистенция на арбитрите да видят, че засада няма, а да не успеят за да кажат на рефера на терена, който чака отговор от тях?

Клубът Ливърпул направи обръщение в неделя вечер, което също е безпрецедентно, както и абсурдното решение в събота.

"Клубът ни оценява признанието на PGMOL (панела на съдиите - б.р.) за допусната грешка в събота вечер. Ясно е, че правилата на играта не бяха приложени правилно, а това доведе до подкопаване на доверието в честността на спортното състезание. Приемаме, че реферите работят под напрежение, но то трябва да бъде намалявано, а не увеличавано с прилагането на системата ВАР.

Затова и за нас е незадоволително, че не е оставено достатъчно време да се разреши ситуацията, да се вземе правилното решение. Неприемливо е и обяснението, че това е просто "човешка грешка". Искаме пълно и открито разследване на случая, за да разберем детайлите по него. Всички клубове имат полза от това, за да не се допусне такава ситуация и в бъдеще.

В същото време клубът ще разгледа всички свои възможни опции за действие, тъй като има ясна нужда този въпрос да бъде разгледан и решен."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай