Официално. Ето го новият треньор на Ботев Пловдив

Треньорската му кариера започва през 2014 г.

Официално. Ето го новият треньор на Ботев Пловдив | StandartNews.com

Душан Керкез е новият старши треньор на Ботев (Пловдив). Специалистът пристига на стадион “Христо Ботев”, като за последно той бе начело на сръбския Чукарички.

Душан Керкез е роден на 1 май 1976 година в Белград. Футболната му кариера като полузащитник минава през отборите на Вождовац, Раднички, Леотар, Риека, Жрински Мостар, АЕЛ Лимасол и Арис Лимасол, записвайки над 320 двубоя. Той има и 4 мача за националния отбор на Босна и Херцеговина.

Треньорската кариера на Душан Керкез започва в АЕЛ Лимасол през 2014г. През 2015г Керкез застава начело на академията на Анортозис. След кратък период, той се завръща в АЕЛ (Лимасол) като спортно-технически директор. През 2016г бива назначен за старши треньор на АЕЛ (Лимасол) до 21 години, а през 2018г застава начело на първия отбор на “жълто-сините”.

С кипърския отбор той печели Купата на Кипър през 2018-19 и успява да класира отбора в европейските клубни турнири (квалификации за Лига Европа).

През август 2023г Керкез застава начело на сръбския Чукарички. Начело на сръбския отбор той записва  49 двубоя, от които печели 31, завършва наравно 7 пъти и допуска 11 поражения. 

В щаба на Душан Керкез влизат Александър Петрович (помощник-треньор) и Игор Делибашич (кондиционен треньор).

Керкез ще бъде официално представен пред медиите и феновете на 5-ти септември от 14:00 часа в залата за пресконференции на стадион “Христо Ботев” под Трибуна Изток, информира "Блиц Спорт".

От клуба приветстват Душан Керкез с добре дошъл и му пожелават много успехи начело на “канарчетата” на стадион “Христо Ботев”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай