ОБЗОР: Ураган носи скиорките в ПьонгЧанг

ОБЗОР: Ураган носи скиорките в ПьонгЧанг | StandartNews.com

Ураганен вятър и температура достигаща до минус 35 градуса станаха причина да бъде отложена и първата дисциплина от алпийските ски при жените насрочена за понеделник. Ден по-рано вятърът отложи и мъжното спускане.

Още от ранни зори на 12-и в Йонгпьонг, където трябваше да се проведе гигантския слалом вятърът бе със сила над 100 км/час. Алпийките сред които и нашата Мария Киркова по програма трябваше да са от около 8 на старта на трасето за разглеждането му. Поривите на вятъра обаче бяха толкова силни, че ако излязат от ресторанта в който ги събираха навън те трудно стояха на едно място. Организаторите все пак прецениха че здравето на момичетата е по-важно и обявиха, че състезанието се отменя.

"Излязох за малко навън, за да направя клип с телефона, но вятъра бе толкова силен, че за малко да го изпусна и да отиде в океана, коментира шеговито Киркова. Минути по-късно официално бе обявено, че състезанието ще се проведе на 15 февруари от 9,30 ч - I манш и 13,15 втори. В същия ден ще е и спускането при мъжете, което ще е между двата манша на дамите. Киркова ще стартира четвъртото си участие на олимпиада със слалома, който е насрочен за 14-и февруари. Днес тя ще направи тренировки в тази дисциплина. Пистите за техничните дисциплини от олимпиадата са подготвени от екипа на Валентин Стефанов и Виктор Гичев. В него влизат специалисти както по трасетата така и по сигурността от Банско, Витоша, Пампорово и Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай