ОБЗОР: Парти на ФИФА вбеси Германия в навечерието на финала

ОБЗОР: Парти на ФИФА вбеси Германия в навечерието на финала | StandartNews.com

Льов обеща още дълги години немско владичество

Парти на ФИФА побърка Германия в навечерието на финала с Аржентина. В хотела на Бундестима в Рио де Жанейро един от спонсорите на Световното първенство вдигна шумен купон. Играчите на Льов не успяха да се движат свободно в хотела заради голямото струпване на празнуващи куфари. Например, част от футболистите чакаха с минути пред асансьорите, за да се качат в хотелските си стаи. Йоги Льов е бил силно ядосан на светското събитие, но е успокоил своите, че следващата вечер германците ще вдигнат голямото празненство, съобщи "Билд".

Селекционерът се опита да вдигне духа в отбора. Той прогнозира, че при победа на Мондиала Германия ще мачка безжалостно поне до следващото световно първенство и ще вдигне нова купа в Русия. "Средната възраст на момчетата е 26 години. Освен това имаме таланти като Гьондоган и Ройс, които тепърва ще разкриват потенциала си. Мюлер, Йозил, Шурле също имат доста години пред себе си във футбола", аргументира се Йоаким Льов, прогнозирайки повторение на испанската доминация, но в изпълнение на Бундестима. От лагера на Германия припомниха, че тези поколения таланти са резултат от смяната на модела на работа след провалите на Евро 2000 и Евро 2004. "Германия има шанс да стане първият европейски тим, вдигнал трофея в Южна Америка. Направим ли го, ще триумфираме и в Русия", категоричен беше Льов.

Билетът удари 10 000 евро

Часове преди финала между Германия и Аржентина билетите на черно в Рио де Жанейро достигнаха космически суми. Феновете на Бундестима и "гаучосите" бяха готови на всичко, за да присъстват на "Маракана". Продавачите на черния пазар обаче достигнаха до невиждани цифри. В интернет сайтове билетите вървяха между 3000 и 10 000 евро, което отказа доста мераклии.

Както е известно, Рио беше атакуван тези дни от общо 100 000 запалянковци на Аржентина. Доста от тях нямаха пари дори за хотел и нощуваха по плажовете или в личните си автомобили.

Въпреки черната борса организаторите очакваха не повече от 13 000 сънародници на Меди да влязат на трибуните. Доста от местата са за спонсори, ВИП-ове, а и мнозина неутрални фенове на искаха да изпускат финала на Мондиала, макар и губейки сериозна печалба.

800% ръст в продажбата на флагове

на Германия, отчетоха магазините в САЩ. Емигранти, студенти или просто фенове на немския футбол купуват знамената като топъл хляб. "Каквото изкараме на щанда, веднага се харчи", заяви говорител на верига магазини. Ръст от 400 процента беше отбелязан и в продажбата на аржентински флагове на територията на САЩ. "Темповете и при Аржентина са феноменални, но Германия бие 3:1 при знамената. Ще видим дали така ще е на терена", анализираха още спецове в САЩ. Производителите на национални флагове направиха добри пари покрай Мондиала.

Връщаме премиите при загуба

на финала, обещаха националите на Германия. При успех на всеки от играчите бяха обещани по 300 хиляди евро. Футболистите се бяха разбрали да получат по 75% от бонуса при второ място, но се отказаха. Очакваше се и треньорите да подкрепят идеята им.

Англия се гаври с КНДР

Английски медии си направиха яка гавра със Северна Корея. Според тях телевизията на КНДР обявила, че националният отбор се е класирал на осминафиналите на Световното първенство. Тимът победил в групата Китай с 2:0, Япония със 7:0 и САЩ c 4:0. Португалия била посочена като съперник на Северна Корея на осминафинала.
Часове по-късно стана ясно, че някой си е направил не особено остроумна шега с КНДР. Всъщност националната телевизия излъчва мачовете от Мондиала макар и на запис. Така че местното население е достатъчно информирано какво става по терените на Бразилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай