ОБЗОР: Крал Хамес развали проклятието "Ескобар"

ОБЗОР: Крал Хамес развали проклятието "Ескобар" | StandartNews.com

Родригес поиска в "Реал", Леброн го обяви за №1

Колумбия се класира за четвъртфинал на световно първенство за първи път в историята. Хамес Родригес вкара и двата гола за историческия успех с 2:0 над Уругвай. Първият бе истинско бижу, а вторият - след суператака на Колумбия. Хамес посвети двата си гола на чичо си Арли Бедоя, който е починал през 1995 г. Съотборникът на Бербо в "Монако" развали проклятие, което спираше Колумбия към четвъртфиналите в последните 20 г. На първенството в САЩ през 1994 г. колумбийците отпаднаха нещастно 1:2 от домакините. В този мач автогол си вкара защитникът Андрес Ескобар, а 10 дни по-късно бе застрелян в бар. От тогава се смяташе, че това е проклятие, което никога няма да бъде развалено. "Е, крал Хамес го направи", написа "Дейли Мейл" и определи звездата като "красив убиец, анти-Суарес".

Малко хора знаят, че таткото на Хамес е записал сина си да тренира в академия "Толименсе". Там акционер бе известният наркобарон Пабло Ескобар.

Сега Хамес вече се прицели и в световния шампион Бразилия, с който ще играят на четвъртфиналите. "Имаме сили да ги победим. Вярвам", допълни Родригес, чийто първи еврогол е с екипа на "Порто" срещу родния ЦСКА.

"Реал" и "Барселона" веднага започнаха да се облизват до техничаря, който вече има 5 гола на Мондиала и преди снощните мачове бе лидер в тази класация. "Предпочитам в Мадрид", отсече Хамес.

Изявите на 22-годишния младок впечатлиха дори звездата в НБА Леброн Джеймс. "Да гледаш играта на колумбийците е удоволствие. Хамес е любимият ми футболист вече", написа баскетболистът в Туитър.

Безсмъртна радост, пишат в Богота

Медиите в Колумбия въздигнаха до небесата футболистите след историческия триумф. "Безсмъртна радост! Колумбия е на четвъртфинал! Сега да празнуваме мирно", пише "Ел Темпо". "Колумбия пише история. Хамес Родригес накара цялата страна да мечтае с двата си супергола", коментира "Радио Каракол". "Браво, момчета. Благодарим ви!", е водещото заглавие на "Ел Еспектадор".

Селекционерът Хосе Пекерман пък бе обявен за "учител". Стотици фенове стояха пред хотела на колумбийците и крещяха на треньора: "Учителю, учителю, обичаме те". Легендата на колумбийския футбол Карлос Валдерама също не скри радостта си. "Благодаря ви, момчета. Това са изключително емоционални моменти в живота ми преди като играч, а сега като фен номер 1 на отбора", заяви Валдерама.

Шакира и Вергара луднаха по героите

Две от най-известните колумбийки Шакира и София Вергара полудяха от кеф след победата над Уругвай. Певицата взриви социалните мрежи. "Ние сме четвъртфиналисти! Хамес, огромно благодаря! Досега най-добрите в света! Оспина, просто грандиозен", написа гаджето на Жерар Пике. Актрисата София Вергара пък публикува селфи от дома си в цветовете на Колумбия. Президентът на страната Хуан Мануел Сантос също се включи в радостта. Държавният глава и неговата съпруга Мария Клеменсия Родригес отпразнуваха успеха, облечени с фланелки на националния отбор.

Обама вижда САЩ с титла

Президентът на САЩ Барак Обама смята, че американските национали са в състояние да спечелят световното. "Янките" завършиха втори в групата си и на осминафиналите ще играят с Белгия. "Искам да започна с поздравления по адрес на тима за класирането му в следващата фаза. Все още имаме шанс да спечелим купата", обяви Обама, цитиран от сайта на Мейдър Лийг Сокър.

Гърците: Не искаме пари

Гръцкият национален отбор изпрати официално писмо до премиера на страната Андонис Самарас преди възловия мач с Коста Рика. Играчите отказват премии, но настояват за съдействие за построяването на тренировъчна база. "Не искаме допълнителни бонуси. Не искаме пари. Ще играем само за Гърция и нейния народ. Това, което искаме, е да подкрепим усилията да се намери земя за създаването на тренировъчен център, който да подслони завинаги националния тим", се казва в писмото. Документът е подписан от всичките 23-ма футболисти. Според медиите в южната ни съседка Самарас е обещал съдействие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай