Обвиниха пореден лекар за смъртта на Марадона

Д-р Пабло Димитроф е шеф на клиниката, където оперираха мозъка на звездата

Обвиниха пореден лекар за смъртта на Марадона | StandartNews.com

Нов лекар е обвиняем за кончината на Диего Марадона. Това е д-р Пабло Димитроф, който е директор на клиниката „Оливос“, където наскоро беше направена мозъчната операция на Марадона. До момента аржентинските власти разследваха действията на личния лекар на футболната легенда Леополдо Луке и психиатърката Аугустина Косачов. 

Д-р Димитроф е подписал документа, с който Златното момче е освободен от лечебното заведение. Другите подписи са на Леополде Луке и на дъщерите на световния шампион от 1986 г. Джанина и Хана.

Във въпросния документ обаче е записано, че клиника „Оливос“ не освобождава Марадона, защото той е готов за изписване, а защото такова е желанието на семейството му. Лечебното заведение препоръчва лечението на футболната легенда да бъде продължено в санаториум. В подобно специализирано заведение „Суис Медикал“ Дон Диего прекара първата седмица след мозъчната операция.

От семейството заявили, че са осигурили всичко необходимо Диего Марадона да бъде под наблюдението на медицински лица. Затова сега властите проверяват дали въобще е бил упражнен контрол над последващото лечение на Златното момче или е имало неглижиране на задълженията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай