Общо събрание на "Левски" ще има, но не извънредно

Точната дата ще бъде оповестена в началото на месец юли

Общо събрание на "Левски" ще има, но не извънредно | StandartNews.com

Снимка: Официален сайт на Левски

Общо събрание на акционерите на футболен клуб "Левски" ще се състои, а точната дата ще бъде оповестена в началото на месец юли. 

На официалния си сайт "сините" обявиха, че не става дума за извънредно събитие, както поискаха от Тръст "Синя България" - притежател на 10% от акциите на клуба. Ръководството на "Левски" е категорично, че има належащи въпроси за решаване, предвид тежката ситуация, в която е клуба от началото на 2020 г.

От Тръст "Синя България" заявиха, че искат акционерите да се съберат и да вземат решение за избиране на нов Надзорен съвет, предава bTV. В момента в него са мажоритарният собственик Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев.

"Левскари,

Бихме искали да Ви информираме, че дискусията сред членовете на Надзорния и Управителния съвет на „ПФК Левски“ за точната дата, на която да се свика Общо събрание на акционерите на дружеството, се провежда вече повече от седмица. Събранието няма да бъде извънредно, то е необходимо по ред причини и ще бъде свикано с решение на Управителния съвет и одобрен от него дневен ред. Поради различни ангажименти на членове на УС заседанието, на което ще се определи дата за Общо събрание, ще се проведе в началото на месец юли и Вие ще бъдете незабавно уведомени за взетите решения.

От ръководството", пише в позицията на "Левски".

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

Мистерията около кандидат-инвеститорът Джо Диксън остава. За 31-годишния британец се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

Той заяви, че иска да вложи 250 млн. лева в клуба, като в плановете му попада и реконструкция на стадион "Георги Аспарухов", на мястото на който ще бъде изградено ново спортно съоръжение и търговски център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай