Обрат за Меси в Барселона

Звездата обяви, че остава и няма да напуска през лятото

Обрат за Меси в Барселона | StandartNews.com

Обрат с Лео Меси настъпи в Барселона. Аржентинската звезда е обявил, че няма никакво намерение да напуска клуба, въпреки разривът му в отношенията със спортният директор Ерик Абидал през последната седмица. Информацията идва от Англия, след като 32-годишният футболист не мисли за напускане на „Камп Ноу” през идното лято, а също така смята да удължи договора си с „блаугранас”.

Настоящият контракт на Ла Пулга изтича през 2021-а година и той е отворен за дискусия и удължаването му, като играчът не иска той да бъде увеличен само с една година. Барселона, от своя страна, също не е съгласил поетапно да удължава контракта му, като се надява да се договори с него и баща му – Хорхе, който му е и агент, за нов, много дълъг престой на Меси.

След острия диалог между Абидал и Меси медиите в Англия, Италия, Франция, дори и Аржентина потвърдиха, че играчът може да премине в една от тези държави, като имаше вмятания дори и в испанската преса.

Sky Sports News потвърждава, че като капитан Меси се е почувствал принуден да говори в защита на себе си и на отбора, като същевременно е искал да подчертае, че изстрелите към състава са били прекалено критични към обществената аудитория.

Отговорът на Меси в социалната мрежа, която наброява над 60 милиона последователи, бе приет позитивно от феновете на Барса, а също така думите му бяха чути и от неговите съотборници. Жорди Алба се съгласи, че по отбора на Барселона се „плюе” достатъчно отвън, за да бъде нужно и отвътре. Според пресата в Англия ситуацията в Барса е успокоена лично от президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, които е говорил с Абидал за случката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай