Нургюл с голям жест! Кого зарадва

Салимова разкри подробности за своя път към спортните успехи

Нургюл с голям жест! Кого зарадва | StandartNews.com

Известната българска шахматистка Нургюл Салимова игра блиц шах с ученици от софийското 31-во училище „Иван Вазов“ и им показа интересни похвати в играта. Училището има отбор по древната игра, редовно се провеждат турнири на тяхна територия, а учениците участват в състезания на национално ниво. На събитието, което бе организирано по инициатива на Фондация „Спорт в България“ и със специалното съдействие на ръководството на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, Нургюл разкри подробности за своя път към спортните успехи, а учениците й задаваха любопитни въпроси, свързани с играта.

„Най-важното, което искам да ви кажа, е да имате мечти и да ги следвате, независимо колко труден е пътят. Освен хубави партии, имам и лоши, но всеки труд бива възнаграден накрая. В това съм сигурна“, каза 20-годишната Нургюл, цитирана от "Вести".

Срещата с учениците от 31-во училище е една от последните официални изяви на шахматистката преди тя да започне усилената си подготовка за Турнира на претендентките в Торонто. След успеха на Световната купа по шахмат за жени, Нургюл се класира за този най-престижен шампионат в света на шаха. Турнирът ще се проведе между 3-ти и 24-ти април в Торонто, Канада. Там Салимова ще се изправи срещу най-добрите шахматистки в света. Ако спечели този турнир, я очаква битка за световната титла с настоящата шампионка – Дзю Уъндзюн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай