Ново решение. Каква е съдбата на Ел Маестро в ЦСКА

Тя зависи много от днешния мач с Арда

Ново решение. Каква е съдбата на Ел Маестро в ЦСКА | StandartNews.com

ЦСКА посреща Арда днес от 17:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“ в четвъртфинал за Купата на България.

Двубоят, който е за директна елиминация и ако не се реши в редовното време, ще последват продължения и евентуално дузпи, ще е дебют за новия треньор на кърджалийци Николай Киров, а може да се окаже и бенефис за наставника на армейците Нестор Ел Маестро.

Към настоящия момент Нестор Ел Маестро продължава да е треньор на армейците и ще изведе тима в днешния сблъсък с Арда.

От една страна, Купата на България изглежда все по-реалната възможност за спечелване на трофей тази година, а от друга, победителят в турнира от настоящата кампания получава квота за участие в квалификациите на Лига Европа.

Така златните медали за купата вече са с много по-голяма стойност от сребърните в първенството, които пращат в Лигата на конференциите.

И именно днешният 1/4-финал с Арда се явява последната сламка, за която удавникът Нестор може да се хване, след като изпадна зад борда във Варна и Черно море го погълна. Убедително представяне и класиране за полуфинал е последният минимален шанс за треньора да запази поста си.

Отпадане днес би означавало, че още с последния съдийски сигнал Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА. Фенове готвят транспаранти срещу сърбина, а се очакват и нови викове „Оставка“, насочени към него. Победа над Арда, който също е разклатен, все пак може и малко да разсее буреносните облаци над специалиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай