Нови трима отказаха Откритото първенство на Австралия

Цонга, Пуй и Карлович последваха Роджър Федерер

Нови трима отказаха Откритото първенство на Австралия | StandartNews.com

Поредния откази за участие на Откритото първенство Австралия по тенис бяха получени през уикенда. След решението на Роджър Федерер да не играе поради контузия към него се присъединиха още финалистът в Мелбърн от 2008 година французинът Жо-Вилфред Цонга, сънародникът му Люка Пуй и хърватският ветеран Иво Карлович няма да пътуват до Зеления континент.

Цонга, който игра за последно през януари миналата година точно на Australian Open, все още не е възстановен от контузия в гърба. 35-годишният тенисист от Льо Ман заяви, че въпреки големия прогрес, все още не е готов на 100 процента за завръщане на корта.

Люка Пуй претърпя операция на лакътя и също няма да е напълно възстановен. Освен това 26-годишният французин очаква първото си дете и предпочита да е близо до приятелката си.

Иво Карлович няма да играе на Откритото първенство на Австралия по тенис за първи път от 17 години.

Бившият номер 14 в световната ранглиста Карлович, който на 28 февруари ще навърши 42 години, дебютира в Мелбърн Парк през 2004 година и записа 17 поредни участия в основната схема.

211-сантиметровият хърватин е 148-и в класацията на АТР в момента и трябваше да премине през квалификациите за първия за сезона турнир от Големия шлем, но реши да откаже участие в пресявките, които през този сезон ще се играят в Доха от 10 до 13 януари, а вместо това ще се включи в надпреварата от сериите АТР 250 в Делрей Бийч (САЩ), която ще се състои от 7 до 13 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай